01.03.2012

Oppskrift p verdens beste hummersuppe!



Skalldyr er aldri feil, jeg er spesielt glad i hummersuppe og kreps. Flaks for meg at kjresten ogs hadde lyst p det samme... Vi dekket opp med krabbeklr, reker, kreps og hummersuppe (for ikke glemme hvitvinen...) Det ble en super kveld og hummerbisquen (eller suppa da!) var s god at jeg gjerne kunne laget den hver dag, en uke i strekk!Ettersom jeg er ganske grei s tenkte jeg dele oppskriften med dere :)

For lage verdens beste hummersuppe trenger du:
1 hummer
1 fennikel
3 gulrtter
3 sjalottlker

1/2 t-skje cajennepepper
2 spiseskjeer tomatpur
1 t-skje paprikapulver
1 spiseskje olje

1 dl cognac
3,5 dl trr hvitvin
0,8 liter vann
5 dl flte
Kvernet salt og pepper

Slik gjr du det:
Begynn med dele hummeren og ta ut kjttet. Knekk av halen, del hodet og rask ut alt kjttet. Husk fjerne "paven" (det er en liten magesekk som sitter like bak ynene p krepsen) Ta var p kjttet i halen til senere. Del opp skallet i litt mindre biter. De skal ikke vre for sm, men det er greit at alt kommer seg nedi gryta s hakk det opp i grove biter. Bruk en skarp kniv og pass p fingrene!

Grovhakk gulrttene, fennikelen og sjalottlken. Ha en god gryte eller dyp stekepanne og varm opp oljen fr du legger oppi hummerskallet og grnnsakene. Ta oppi tomatpureen, paprikapulveret og cajennepepper. La det frese rundt i gryta/panna et par minutter. Vr flink til rre s det ikke brenner seg.




Hell oppi cognacen og sett fyr p den med en fyrstikk. (Ikke brenn deg!) Rist p gryta til flammen dr. Hell oppi vann, hvitvin og flte. La det smputre p ovnen i litt over en time.



Det ser ikke s lekkert ut til begynne med, men jeg lover at det blir digg til slutt!!

Etter at suppen har kokt lenge nok, s siler du den og smaker til det hele med salt og pepper. Kutt opp hummerhalen i passende biter og legg de i bunnen av sklene du skal servere suppen i. Hell suppen over slik at bitene varmes opp p vei til bordet. Om du bare skal lage en liten forrett holder disse ingrediensene akkurat til 6 personer. (Personlig ville jeg triplet oppskriften s jeg var sikker p at det ble en skvett igjen til dagen etter) :p

Bon apetite!



(Dette bildet er lnt fra gjesten vr, Marianne. Hun la det ut p Facebook og jeg knabbet det fordi jeg glemte ta bilder selv. Takk Marianne!) ;)

NA

05.03.2012 kl. 21:56
. Det s godt ut! Porno for magen, det der! =)

Andreas

11.11.2012 kl. 21:45
Jeg testet oppskriften din i helgen. Suppen ble fantastisk, et strlende resultat. Tusen takk for en kjempebra oppskrift :):):)

Kjersti - Tenke seg til

09.01.2013 kl. 22:28
Andreas: S utrolig gy! Oppskriften er helt super, har laget den s mange ganger at jeg neesten begynner bli litt lei. Men bare nesten :D

Roy

09.02.2013 kl. 15:45
Kjempegod oppskrift Kjersti, skal lage den for andre gang idag og gleder meg allerede tusen takk for at du deler :)

oa

15.11.2014 kl. 16:44
Fantastisk suppe. Du vet ogs hva kildekode er. Du m jo vre den perfekte kvinne... :)

Kjersti - Tenke seg til

15.02.2015 kl. 21:55
oa: Ha ha ha ha! Vel; takk for det :D
Kjersti - Tenke seg til

stfoldjente som sjelden har begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits