Sommerens Il Mimo

Il Mimo er blitt ikonet på god rosé og i mai hvert år slippes den norditalienske rosévinen Il Mimo på det norske markedet. For mange er Il Mimo slippet et sikker tegn på at sommeren er like om hjørnet.


Den nydelige rosèvinen er laget på druen Nebbiolo, en drue som mange kanskje kjenner fra Barolo og Barbaresco.  Populæriteten til Il Mimo er et ingenting å si på. Det tar kun fra noen timer til et par dager for ihuga fans å rive hele lageret fra Vinmonopolets hyller. I år kom slippet som vanlig, med et lite ekstraslipp onsdag denne uken. Det passet fint for de av oss som ikke fikk handlet den inn på første forsøk. I skrivende stund har Vinmonopolet noen flasker igjen, men det kommer nok til å tømmes rimelig raskt. Oversikten finner du her.

Il Mimo kommer fra en liten familiebedrift i Ghemme i Nord-Italia og når det ikke er mer druer kan de, forståelig nok, heller ikke lage mer vin. Mange kjøper seg et lite lager av denne vinen for å få den til å vare hele sommeren, det kan være noe av forklaringen til at flaskene nærmest løper ut av Vinmonopolet av seg selv… Skulle du ikke få tak i vinen nå kan du få smakt den på noen restauranter rundt omkring. Du finner den blant annet på Oliva og Bølgen og Moi på Tjuvholmen.

Il Mimo er intens bærpreget rosé med duft av moreller, rips og bringebær. Fruktig og floral på smak med god konsentrasjon og flott balanserende. Jeg fikk tak i mitt lille Il Mimo lager på fredag og nøt en flaske allerede samme kveld. Det måtte selvsagt dokumenteres og jeg la ut et bilde på Facebook. Rosinen i pølsa ble at selveste Alberto Arlunno delte bildet videre med sine Facebook-venner. Sosiale medier lykke!! 


Så hvem er Alberto Arlunno?
JFGI eller les mer her: Vinfakta.com og www.cantalupo.net/eng/main.htm

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg