Uncle Jacks Steakhouse, New York

Kobe er fra Japan. Alltid. Spiser du biff “Kobe style” er det ikke skikkelig Kobe. Bare nevner det… Skal man spise biff så skal man gjøre det skikkelig. 

Vi fant Uncle Jack´s ganske så tilfeldig.
Planen var egentlig å ta en fest i Meatpacking District i New York, men vi ble stående i kø og så var vi så innmari sultne… Ettersom vi har næringsvett tenkte vi “la oss spise mat først, og så går vi ut etterpå”. Som sagt så gjort. Men hvor skulle vi spise?

Trikset var å stoppe første taxi, forklare at vi “var veldig sultne og trengte noe “skikkelig mat”. Nå.
Kanskje han kunne kjøre oss til et sted ikke altfor langt unna?” Vi skulle jo tross alt tilbake til samme sted etter måltidet var fortært. Joda, den snille mannen i den gule bilen kunne kjøre oss til en nærliggende restaurant som var åpen. Ikke noe problem. Og vips! Så var vi på Uncle Jack´s Steakhouse. Heldigvis hadde de et ledig bord også.


Det viste seg at de hadde peiling på biff på denne restauranten.
Alt kjøtt som serveres er personlig valgt ut av eieren, William Degel. Det blir oppbevart i egne beholdere slik at det ikke serveres før det er 21-28 dager gammelt. Da er kjøttet mørest og på sitt beste når det kommer til smak. Uncle Jacks har også Kobe biff på menyen. Kobe er biff fra den svarte Tajima-ushi rasen av Wagyu storfe, de er alet opp etter strenge tradisjoner i Kobe i Japan. Kobe biff er velkjent for sin smak, mørhet og fettfattige, marmorerte textur. Storfeet er faktisk massert med Sake (risvin) hele livet… Ikke rart biffen koster litt mer enn en gjennomsnitts ytrefilet fra Norge.

Interiøret på Uncle Jacks er lunt og hyggelig
New York er en stor by. Uansett hvor mye rødvin man har drukket blir ikke verden noe mindre… “This is a knife” Jepp, det er det jammen. Eller machete… Man trenger godt verktøy når man skal kutte biff. Ettersom vi var helt åpne for hva vi skulle spise lot vi servitøren velge for oss. Han mente en t-bone steak ville passe midt i blinken til våre sultne mager. Det morsomme var at vi fikk en biff på deling. Amerikanske t-bone steaks er nemlig ikke små pinglebiffer som de man finner i frysedisken på Ultra…


Kjøttet vårt ble servert med mashed potatoes, eller potetstappe om du vil.  
Vi hadde bestilt en potetstappe med spinat og en potetstappe med hvitløk selv om servitøren insisterte på at det holdt med en porsjon på deling. Det eneste våre norske ganer savnet under det magiske måltidet var saus. På Uncle Jacks serveres det meste kjøttet kun med sin egen stekekraft. Den er smakfull, men på langt nær så god som en digg saus. Vurderer å ta med en liten klunk bernaise på innerlomma neste gang vi skal dit. For det er klart vi skal tilbake igjen. Og da er det Kobe som står på menyen…

Det hører med til historien at vi aldri kom oss på byen den kvelden. Vi var altfor mette, det hadde holdt lenge med kun én porsjon stappe når kjøttstykket er så stort at du kan bruke det som paraply.

Du finner Uncle Jack´s tre steder i New York: 
Bayside, 39-40 Bell Blvd. Bayside, NY 11361
Westside, 440 Ninth Avenue, New York, NY 10001
Midtown, 44 West 56th St. New York, NY 10019

Til info:
Det finnes mange restauranter som serverer biff “Kobe style”, det er biff fra kryssede Wagyu og Angus. Det er diskutert om ikke det kjøttet er minst like bra som Kobe, det er også massert med Sake, men saken er at disse dyrene er oppvokst på korn og annet gress enn de tradisjonsrike Wagyue dyrene. Hos Uncle Jack´s serverer de uansett tradisjonsrik Kobe.


Miljø
Jacks er et hyggelig sted. Enkelt og greit.  
Terningkast 4.

Service
Alle smiler og er hyggelige, og de har skikkelig peiling på kjøtt. La de ansatte ta seg av bestilingen så er du garantert en heftig biffopplevelse.
Terningkast 5.

Maten
Biffen smeltet på tungen. Bokstvelig talt.
Terningkast 5.

Sånn alt i alt
Oppsummeringen etter måltidet på Jacks var at vi skulle tilbake igjen. Og det har vi vært. Da spise vi Kobe og det besøket var like bra som dette.
Totalt terningkast for Jacks Steakhouse: 5

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg