Taste of Oslo arrangeres på Kontraskjæret i Oslo


Nå er det bare å glede seg. Matfestivalen Taste kommer endelig til Oslo! Den første “Tastefestivalen” ble arrangert i London. Det er nå ti år siden og i år arrangeres festivalen i hele 19 land. Er du en foodie, elsker du å spise mat på restauranter som virkelig kan sakene sine og prøver du ut spennende retter hjemme? Da er garantert “Taste of Oslo” noe for deg! 

Uansett hvor Taste arrangeres rundt om i verden representerer det en himmel for deg som er glad i mat. Verdensberømte kokker, byens beste restauranter og noe godt i glasset går hånd i hånd med kokkekurs, smaksprøver og annen underholdning. 

Taste of Oslo arrangeres for første gang nå i 2013, men det er vissnok signert en kontrakt for 3 år så vi kan se frem til matfestivalen noen ganger til. Arrangøren har ikke vært sjenerøs med detaljene, men torsdag 29. august forandres Kontraskjæret ved Akershus festning til et gedigent kjøkken. Festivalen varer hele helgen og avsluttes søndag 2. september. 


I følge Osloby er i hvertfall Terje Ness (Oro), Even Ramsvik (Ylajali) og Allan Poulsen (Bagatelle og Lille B) med under Taste of Oslo. Flere navn er nevnt og flere navn kommer nok etterhvert. Poenget er at festivalen skal inspirere, motivere og undervisse publikum. Slik at de (jeg) kan lykkes enda bedre på kjøkkenet hjemme. Personlig kommer jeg til å delta på workshops og få med meg noen forelesninger. Så kan man jo be til værgudene og håpe at været er like bra som det er nå om dagen. 

Har du lyst til å følge med på hva som skjer utover kan du følge med på Facebook, der kan du også stille spørsmål til arrangøren. Jeg er foreksempel veldig spent på hvordan programmet blir. Og så lurer jeg på hvorfor det ikke følger med noen kokebok om man kjøper de dyreste billettene…? Jeg har tenkte å dra på Taste of oslo på lørdagen, men om programmet på torsdag og fredag er bra så kanskje det blir flere ganger. Er det det samme som skjer hver dag, eller er det forskjellig? Se, det hadde jeg likt å visst. Jo før, jo bedre 🙂 

Jeg klapper i hendene og gleder meg til august.
I mellomtiden følger jeg spent med Taste of Oslo på Facebook, Twitter og Instagram så lenge. På sistnevnte (altså Instagram) kan man også vinne VIP billetter til festivalen. Jeg er selvsagt med i konkurransen og det hadde vært gøy om du var det samme. Så kan vi jo telle ned dagene til festivalen starter og krysse fingrene for å vinne billetter sammen… 

 

Litt av oppskriften på Taste av Oslo er som følger:

  • 8 topprestauranter fra Oslo
  • 50 toppkokker fra Norge og utlandet
  • Et kokketeater, kokkeskole og vinteater
  • Prøvesmaking og kurs i matlaging
  • Bondens marked med lokale og økologiske produkter
  • DJ, musikk, god drikke
     

 


Billettinformasjon:

Voksenbillett
koster 200 kroner og inkluderer kokebok, adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver.

Rigsdalerbillett
koster 440 kroner og inkluderer kokebok, adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver. I tillegg får du 250 NOK i rigsdaler

Kulinarisk billett
koster 785 kroner og inkluderer adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver, samt adgang til den kulinariske paviljongen med underholdning. I tillegg får du 300 NOK i rigsdaler og foodiebag.

Billetter kjøper du enkelt på Billettservice.


Neste Taste of arrangeres i Durban i Sør-Afrika 26-28. juli. Stockholm står for tur etter Oslo så om det blir en suksess her hjemme kan det nok hende det rykker litt i reisefoten i september. En kulinarisk weekendtur til Sveriges hovedstad hadde jo ikke vært å forakte! Kartet viser hvor de ulike festivalene arrangeres i år, klikk på kartet så kommer du direkte til Tastefestivals.com.  

1 kommentar

Siste innlegg