Justice for Martine


Martine Vik Magnussen 06.02.1985 – 14.02.2008

For fire år siden ble den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London, 14. mars 2008. Martine ble bare 23 år. arouk Abdulhak (26) er eneste mistenkt for drapet. Han forlot London rett etter drapet, og har siden oppholdt seg i Jemen under beskyttelse av sin far, Shaher Abdulhak. Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia eller Norge.

Drapet på Martine Vik Magnussen kan ikke løses før en rettferdig rettssak har blitt reist mot tiltalte. Så langt har verken britiske eller norske myndigheter klart å gjøre dette. Derfor søker Martinestifetelsen nå din hjelp! Sammen vil vi fortsette å presse og influere jemenittiske, britiske og norske myndigheter, i tillegg til mannen ettersøkt for mordet og hans far, slik at rettferdigheten kan skje fyllest. 


Martine Vik Magnussen med venner (Bildet er hentet fra JusticeForMartine.com)

Husk at denne saken ikke bare gjelder Martine, men grunnleggende rettssikkerhet i det internasjonale samfunnet. At noen kan utøve slike voldshandlinger og flykte til et land uten utleveringsavtaler er en skam og et hån mot den verdenen vi lever i i dag. Alle burde settes til ansvar for sine handlinger, uansett hvor de bor og hvor de kommer fra. Inntil nå har det ikke vært noen form for utvikling som kan bidra til å bringe saken nærmere en løsning, fordi Jemen har så langt nektet å møte Storbritannia sin anmodning om utlevering av mistenkte.

Denne saken handler om mye mer enn voldtekt og drap på en norsk student i London. Folk mister livet hver dag, men når det kommer til en mistenkt som flyr til en “trygg havn” i sitt hjemland, utfordrer dette grunnleggende etiske verdier uavhengig av kultur, religion eller rettsapparatet.

Jeg anbefaler alle å gå inn på Facebook og støtte Martinestiftelsen i deres kamp for å føre saken mot mistenkte i en rettferdig domstol. Del gjerne JusticeForMartine på Facebook med dine venner også 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg