Hvordan tjene penger på blogging

Det er veldig mange som ønsker å tjene penger på bloggingen sin. Og veldig mange vil ha et samarbeid med Kondomeriet for å gjøre nettopp dette…

Nå skal ikke jeg kritisere bloggere som tjener store penger på nettopp blogging, men å blogge for å tjene penger er liksom ikke helt greia. Til å begynne med var blogging en slags "offentlig dagbok på nettet". De handlet om forskjellige temaer og hadde gjerne ulike sjangere.

Jeg begynte å blogge gjennom et nettsted som het "klikk.no" i april 2005 (se rosa bilde til venstre) Det nettstedet (klikk.no) er nå solgt og drives gjennom Hjemmet Mortensen som noe helt annet. For å få gjennomført bloggingen fikk vi et kurs fra Rafiq (som driver Blogg.no) Kari Jaquesson skulle skrive om trening (se bilde til høyre) og jeg skulle skrive om sex. Det var gode, gamle tider det 😉 Blogg.no leverte teknikken som skulle til for å skrive en blogg og her skriver jeg ennå. Kari blogger forresten fortsatt hun også. Men jeg synes det er på tide at hun oppdaterer designet sitt for Woman24 (som klikk.no ble hetende etterpå) eksisterer ikke lenger… 😉

Uansett, jeg synes det er helt fair at folk tjener penger på bloggen sin. Men å blogge for å tjene penger blir litt bakvendt… 🙂 Ha noe å komme med først. Og så kan du vurdere om folk er interessert i å betale for merkevaren deg senere.

Så hva kan du gjøre om hverken får penger eller produkter for å skrive?
"Selg" annonseplass 🙂

Banner annonser
Vi har mange bloggere som gjerne vil bli "en del" av Kondomeriet og det synes vi er superbra! Dessverre har vi verken kapasitet eller kapital til å sponse alle med produkter, eller penger, fra oss. Om du har lyst til å tjene penger gjennom bloggingen vil vi anbefale deg å bli en affiliate. Feks gjennom Tradedoubler. Ved å plassere en annonsebanner på nettsiden eller bloggen din, kan du tjene penger på feks antall klikk og/eller kjøp fra nettsiden du linker til.

Hva er Tradedoubler?
Tradedoubler er et enkelt system som gjør at du kan legge bannere på nettsiden din. Legger du ut en banner fra Kondomeriet blir du en affiliate (en slags "samarbeidspartner") og mottar provisjon for alt som blir solgt gjennom din blogg/nettside.  Vi tracker nemlig alle bannerne og klikker noen av dine lesere seg inn til Kondomeriet.no via din banner, så får du provisjon av salget. Hver gang. Å være en del av Tradedoubler er helt gratis for deg, det er Kondomeriet som betaler for å være en del av systemet. Adressen er  www.tradedoubler.no Det finnes mange samarbeidspartnere på Tradedoubler, så herfra kan du annonsere for forskjellige leverandører.

Det er ikke alle bloggleverandører som vil ha en mengde bannerannonser i bloggene, så det er ikke sikkert at du kan legge inn Tradedoubler bannere. Men det er ihvertfall en løsning for de som har mulighet til det. Og selv om de store bloggerne kanskje har noen ekstra avtaler i bakhånd, er det mest sannysnlig også slik de tjener sine penger. Ved provisjon på klikk og kjøp 🙂

Husk at:
For å tjene penger på en blogg bør du ha endel besøk. Og besøk gjør man seg fortjent til om man skriver saker som folk er interessert i. Ikke provoser andre eller sleng dritt, kun for å bli lagt merke til. 

Kommentarer på andres blogger som "sjekk ut bloggen min", "bli med på topplista mi", "kommenter tilbake" etc er søppelkommentarer som ikke hører hjemme noe sted. Disse irrirerer bare og blir mest sannsynlig slettet. Om du vil kommentere så gjør det fordi du har en mening om blogginnlegget.

Få mer besøk
Twingly.com er en tjeneste mange aviser benytter seg av. Om du skriver om en sak som er i nyhetsbildet vil den komme opp som en sak under reportasjen. Skriv saken din, link til artikkelen i avisen, og ping Twingly. Vips!
Så er bloggen din kanskje på Vg.no… 😉

4 kommentarer

Siste innlegg