Forkastelig forskning: Hjerneskanning avslører homofili (!!)

Jeg leser med gru om en ny analysemetode med utspring i Danmark. Denne artikkelen, som er publisert i Journal of Sexual Medicine, gjør meg faktisk skremt. Studiet ble laget fordi forskerne lekte med ideen om at hjerneskanninger kan brukes til å lese folks tanker og det virker som de har kommet langt på vei med nettopp dèt.

Sitter du i skapet og tror du er trygg?
Det kommer frem at forskere nå kan avsløre seksuelle preferanser ved hjelp av en enkel hjerneskanning. Den nye analysemetoden (som hittils kun er utprøvd på menn) kan blant annet avsløre om du er homoseksuell eller potensielt spillegal. Forskerne bak oppdagelsen mener at denne analysen kanskje kan hjelpe til med å kurere oss raskere for sykdommer fordi den registrerer holdinger

Forskeren Hartwig Siebner forteller at metoden virker i 90 % av tilfellene, noe som vissnok er så godt som perfekt: "Dette viser at man kan registrere folks holdninger i hjernene deres. Ved å analysere særlige aktiveringer i forskjellige områder av hjernen, kan vi nå se om en person er gammel eller intelligent eller homoseksuell"

homofilProgrammet bak analysen tolker aktiviteten i hjernen når vi ser på ulike bilder.
Resultatet forteller ganske raskt hva man tenner på.  Ved "fallometri" (metoden man bruker idag) måler man hvordan kjønssorganene fysisk påvirkes av stimuli, feks et bilde. Denne metoden er blitt kritisert for å være veldig usikker, men nå har forskerne altså funnet opp et "tankelesings program" istedet.

Forskerne bak prosjektet mener at den nye hjerneskannings metoden kan hjelpe leger i fremtiden med å stille riktigere diagnoser og dermed tilrettelegge riktig medisinering. De er allerede i gang med å utforske mulighetene for å bruke hjerneskanninger til å forutsi den beste behandlingen for pasienter.

Spillegalskap, pedofili og terrorister?
At forskningen ikke har grenser er i utgangspunktet flott, men denne type resultater kan faktisk gå hardt utover personvernet etterhvert. Skal alle skannes ved en alder av 18 år for at man skal kunne kategorisere mulig pedofili, terrorisme og annen galskap?
Det hjelper ikke om de skylder på at hjerneskanningen kan avsløre tendenser til spillegalskap "slik at man kan stoppe en potensiell gambler fra å spille seg bort fra hus og hjem"

Forskerne innrømmer at det skal større studier til før man vet med sikkerhet om man kan finne potensielle terrorister ved hjerneskanning, men hvem skal stoppe denne galskapen som er på trappene??? 
Den er faktisk kommet dithen at man allerede skanner frivillige homofile, og heterofile, menn. I forskningens navn. Men om de begynner å skanne "pasienter" da? Homofili er ingen sykdom og om man ikke vil komme ut av skapet er det ingen som skal hjerneskanne deg "ut i friheten" heller!!!

Det er nok ikke lenge til de skanner deg på flyplassen for å finne ut om du kunne vært kapabel til å plassere en bombe på et fly. La oss nå håpe at du ikke har hatt en skikkelig dårlig dag på jobben før den turen…

Hva mener du om denne galskapen?
Personlig er jeg for forskning, det skulle jo bare mangle. Men denne type forskning begynner å minne om en dårlig James Bond film. Og jeg bekymrer meg for hva som skjer om teknologien faller i skurkens hender….!

BY THE WAY…

Forskerne er allerede i gang med hvordan hjernen jobber med belønninger og nye produkter. Hipp hurra for at reklamebransjen får enda mer makt….

Og nå som Uganda vurderer dødsstraff for homofile står vel ikke verden til påske… Ærlig talt, vi lever i 2009!

(Kilde: http://www.drcmr.dk/main/content/view/242/59/)

 

4 kommentarer

Siste innlegg