hits

BAR Tjuvholmen. Fin lokasjon, men elendig service.

  • 19.07.2013, 11:24



Jeg elsker sitte ut i solen og synes Tjuvhomen ligger fantastisk til med ettermiddagssol, sjskvulp og mye liv. Dessverre er det ikke alle restaurantene langs bryggekanten som lever opp til forventningene. BAR er en av dem.


Forrige lrdag gledet jeg meg til sitte ute og nyte en god flaske ros, bra mat og samtale med en god venninne. Vi booket bord p BAR og nr vi kom fram fant vi et bord ute i solen. So far so good. Servitren var av det litt vel hyggelige slaget og vitset om at venninnen min ble s full forrige gang at "hun mtte ta det rolig denne lrdagen". Jeg kikket p henne og hun ble sittende som et sprsmlstegn. Det var tydelig at han som jobbet der gjorde alt han kunne for virke morsom. Men late som om han hadde sett en av gjestene tidligere, drita full, er lite sjarmerende. Ihvertfall nr vi begge har runda 35 og ingen av oss er overstadig berusa p byen lenger.

Det hadde sikkert funka p en tjuering som er stamkunde men for oss begge ble det veldig pussig. At han ogs snappet med seg navnet hennes i farta og brukte det mot henne, som om han kjente henne godt, gjorde ikke saken noe bedre. Hva de andre kundene tenkte om oss vil jeg helst ikke vite. Pinlig. Etter endel ablegyer kom han for ta bestillingen p drikkevarer. Rosvin hadde de ikke. Men servitren kunne opplyse om at de "hadde en magnumflaske som kostet rundt 1000 lappen eller mer (han var ikke sikker p hvor mye) og en rosvin som ikke var noe god." Jaha.

Vi gikk for en flaske hvitvin. Den var helt okei.

S skulle vi bestille mat.
Den overivrige servitren kunne fortelle oss at han allerede visste hva vi skulle ha, s vi trengte ikke bruke s mye tid p menyen. Etter ha avsltt "forslaget" hans bestemte jeg meg for blskjell og venninnen min bestilte burger med frites. Jeg spurte hflig om jeg kunne bestille en frites ved siden av blskjellene, da det er ganske standard. Men nei. Svaret vi fikk var at "Pommes Frites fr du kun om du bestiller burger. Det kan ikke bestilles som sideorder." Nehei? Man har det p menyen men man kan ikke kjpe det ved siden av? Aioli var heller ikke mulig da det "fulgte med en urtedressing".

Ikke vet jeg om dette er fordi man skal unng bestillinger av "billig mat", men s lenge jeg allerede hadde bestilt blskjell klarer jeg ikke se hva som er problemet.

S mye for service alts. Det er ikke frste gang vi har spist p BAR, men denne kvelden tok kaka.

S hvorfor valgte vi egentlig spise p BAR?
I fjor serverte de en super skalldyrsalat. Den var supergod og jeg hadde gledet meg til spise den igjen. I r var den fjernet fra kartet. Synd. Maten er helt okei p BAR, det er ingen penbaring men den funker, og s er det s fint sitte ute der. Og det er vel grunnen til at vi har havnet der n og da. N kommer jeg ikke tilbake igjen. Drlig service og selvgode kelnere som driter ut kundene kan man ikke leve lenge p.

I kveld skal jeg heller spise p Blgen og Moi.P Tjuvholmen.
De er heller ikke kjent for verdens beste service, jeg har vrt der fr ogs, men kanskje de overrasker oss positivt denne gangen? Rapport kommer...



Milj

Uteserveringen er fantastisk. Mest p grunn av sola p sommerstid.
Treningkast 5.

Service
Overivrige servitrer, drlig vinutvalg og laber interesse for at kunden. At man ikke kan bestille frites til blskjellene er for drlig.
Terningkast 2

Maten
Blskjell er godt, det skal mye til for bomme p den. Barburgeren var vissnok ogs god. Men det var ingen sensasjonell opplevelse.
Terningkast 4.

Snn alt i alt
Helt greit. Og det frister ikke til gjentakelse. Om den overivrige servitren da ikke flytter tilbake til Sverige og Bar setter skalldyrsalaten tilbake p menyen. Da skal jeg vurdere det.
Totalt terningkast for Bar Tjuvholmen: 3

Restaurant Melisse, Los Angeles

  • 08.07.2013, 22:46




Michelin restauranten Mlisse er vel den restauranten som har gitt oss noen av de beste matminnene vre ever.Vi booket bord fra sofakroken i Oslo og satte snuta mot LA. Utseendet til restauranten var temmelig anonymt, men nr man pnet dra ble det noe ganske annet. Trendy, lunt og lekkert. Mlisse fylte 10 r og hadde derfor en jubilleumsmeny i bakhnd. Den gikk vi glatt for, og vi angret ikke et sekund! Maten var fantastisk og minnene er like bra. Et vidunderlig mltid.





Milj
Melisse ligger veldig anonymt til. Det var s vidt taxisjafren vr ante hvor han skulle, men nr vi pnet drene til restauranten skjnte vi at dette besket kom til bli bra. Et intimt og veldig hyggelig lokale.
Service
Servicenivet var hyt. En ansatt per gjest, om ikke fler. Alle var smilende, blide og hyggelige!
Terningkast 6.
Maten
Alt som ble servert var fantastisk! Ikke en rett skuffet. Dessverre hadde jeg skikkelig jetlag og var i ferd med sovne ved bordet da vi hadde fire retter igjen. Neste gang (ja, for det kommer helt klart til bli "en neste gang") skal jeg ikke gjre den tabben igjen.
Terningkast 6.
Snn alt i alt
bestille bord p Melisse var ikke s vanskelig. Men det er mulig vi hadde flaks.
Totalt terningkast for restaurant Melisse: En soleklar sekser!!






Vox Restaurant, Reykjavik

  • 08.07.2013, 22:45



Island er et fantastisk land. Vi tilbragte en langhelg i Reykjavik i mars i 2009 og det er en av de mest minnerike feriene jeg har hatt noensinne. Jeg var utrolig skuffet da vi landet p Keflavik og satt i taxien p vei mot byen. Alt vi s rundt oss var grtt. Det luktet promt og det var ikke et menneske (eller dyr) se noe sted. Etter ha lempet fra oss bagasjen var det bare dusje og gjre seg klar for restaurantbesk p Vox.

Det besket startet en fantastisk helg p Island. Oppturene var utrolig mange, men nr jeg ser tilbake p bildene vi tok er det Vox og stedet Tingvellir jeg husker aller best og har lyst til reise tilbake til...



Det var ingen strek i regningen. Summen var heldigvis heller ikke i norske kroner...

Du finner Vox Restaurant p Hilton Hotel, Sudurlandsbraut 2, 108 Reykjavik


Milj
Vox ligger p Hilton hotell. Vi valgte g bort da det ikke var s langt unna vrt hotell. Den tabben gjr man ikke igjen for det blste godt den dagen vi hadde reservert bord... Klimaet p Islan varierer veldig og det er ikke alltid like morsomt ankomme en bedre restaurant med hr som en hyste.
Terningkast 4.

Service
Servicenivet var helt okei. Ikke noe skrive hjem om, men ikke drlig heller.
Terningkast 4.

Maten
Maten var god. Rettene var godt tilberedt, vinen passet ypperlig til og alt var bare velstand. Samboeren min spiste lundefugl (puffin) og det er jo litt pussig ettersom fuglen er fredet i Norge. Men p Island var det tyedligvis fritt frem for spise stakkarene.
Terningkast 5.

Snn alt i alt
beske Vox er bedre enn g i turistfella og havne p restaurant "Perlan". Vi spiste der ogs og det var langt fra noen flott opplevelse. (Men det er en annen historie) Vi kan helt klart anbefale en kveld p Vox, det er god mat og god vin til en okei penge!
Totalt terningkast for restaurant Vox: 5

Uncle Jacks Steakhouse, New York

  • 08.07.2013, 22:43

Kobe er fra Japan. Alltid. Spiser du biff "Kobe style" er det ikke skikkelig Kobe. Bare nevner det... Skal man spise biff s skal man gjre det skikkelig.

Vi fant Uncle Jacks ganske s tilfeldig.
Planen var egentlig ta en fest i Meatpacking District i New York, men vi ble stende i k og s var vi s innmari sultne... Ettersom vi har nringsvett tenkte vi "la oss spise mat frst, og s gr vi ut etterp". Som sagt s gjort. Men hvor skulle vi spise?

Trikset var stoppe frste taxi, forklare at vi "var veldig sultne og trengte noe "skikkelig mat". N.
Kanskje han kunne kjre oss til et sted ikke altfor langt unna?" Vi skulle jo tross alt tilbake til samme sted etter mltidet var fortrt. Joda, den snille mannen i den gule bilen kunne kjre oss til en nrliggende restaurant som var pen. Ikke noe problem. Og vips! S var vi p Uncle Jacks Steakhouse. Heldigvis hadde de et ledig bord ogs.


Det viste seg at de hadde peiling p biff p denne restauranten.
Alt kjtt som serveres er personlig valgt ut av eieren, William Degel. Det blir oppbevart i egne beholdere slik at det ikke serveres fr det er 21-28 dager gammelt. Da er kjttet mrest og p sitt beste nr det kommer til smak. Uncle Jacks har ogs Kobe biff p menyen. Kobe er biff fra den svarte Tajima-ushi rasen av Wagyu storfe, de er alet opp etter strenge tradisjoner i Kobe i Japan. Kobe biff er velkjent for sin smak, mrhet og fettfattige, marmorerte textur. Storfeet er faktisk massert med Sake (risvin) hele livet... Ikke rart biffen koster litt mer enn en gjennomsnitts ytrefilet fra Norge.

Interiret p Uncle Jacks er lunt og hyggelig
New York er en stor by. Uansett hvor mye rdvin man har drukket blir ikke verden noe mindre... "This is a knife" Jepp, det er det jammen. Eller machete... Man trenger godt verkty nr man skal kutte biff. Ettersom vi var helt pne for hva vi skulle spise lot vi servitren velge for oss. Han mente en t-bone steak ville passe midt i blinken til vre sultne mager. Det morsomme var at vi fikk en biff p deling. Amerikanske t-bone steaks er nemlig ikke sm pinglebiffer som de man finner i frysedisken p Ultra...


Kjttet vrt ble servert med mashed potatoes, eller potetstappe om du vil.
Vi hadde bestilt en potetstappe med spinat og en potetstappe med hvitlk selv om servitren insisterte p at det holdt med en porsjon p deling. Det eneste vre norske ganer savnet under det magiske mltidet var saus. P Uncle Jacks serveres det meste kjttet kun med sin egen stekekraft. Den er smakfull, men p langt nr s god som en digg saus. Vurderer ta med en liten klunk bernaise p innerlomma neste gang vi skal dit. For det er klart vi skal tilbake igjen. Og da er det Kobe som str p menyen...

Det hrer med til historien at vi aldri kom oss p byen den kvelden. Vi var altfor mette, det hadde holdt lenge med kun n porsjon stappe nr kjttstykket er s stort at du kan bruke det som paraply.

Du finner Uncle Jacks tre steder i New York:
Bayside, 39-40 Bell Blvd. Bayside, NY 11361
Westside, 440 Ninth Avenue, New York, NY 10001
Midtown, 44 West 56th St. New York, NY 10019

Til info:
Det finnes mange restauranter som serverer biff "Kobe style", det er biff fra kryssede Wagyu og Angus. Det er diskutert om ikke det kjttet er minst like bra som Kobe, det er ogs massert med Sake, men saken er at disse dyrene er oppvokst p korn og annet gress enn de tradisjonsrike Wagyue dyrene. Hos Uncle Jacks serverer de uansett tradisjonsrik Kobe.


Milj
Jacks er et hyggelig sted. Enkelt og greit.
Terningkast 4.

Service
Alle smiler og er hyggelige, og de har skikkelig peiling p kjtt. La de ansatte ta seg av bestilingen s er du garantert en heftig biffopplevelse.
Terningkast 5.

Maten
Biffen smeltet p tungen. Bokstvelig talt.
Terningkast 5.

Snn alt i alt
Oppsummeringen etter mltidet p Jacks var at vi skulle tilbake igjen. Og det har vi vrt. Da spise vi Kobe og det besket var like bra som dette.
Totalt terningkast for Jacks Steakhouse: 5

Humarhusid Restaurant, Reykjavik

  • 08.07.2013, 22:41


Jeg skal gladelig innrmme at jeg er glad i hummer. Om den er tilberedt riktig. Hummer er i grunnen ganske s smakslst om man sammenligner med sjkreps eller kongekrabbe, s om hummer skal glede ganen anbefales det gratinere den. Eller lage enhummerbisques smakene virkelig kommer til rette.

P Island fant vi restauranten"Humarhusid", som seg hr og br er det mye hummer og sjmat p menyen der i grden, men de har ogs vegetarretter og kjtt. Jeg mener huske at vi gikk for et par forretter hver og en middagsrett, men eksakt hva vi bestilte og spiste husker jeg ikke idag. Hva jeg kan huske var at vi hadde hummer i alle rettene. Hummersuppen var magisk! Bildene taler for seg, vi rakk tydeligvis ikke ta bilder fr etter maten var spist...

Yes! Jeg fant heldigvis et "fr" bilde ogs

Du finnerHumarhusid Restaurant/ The Lobster Restaurant iAmtmannsstg 1, 101 ReykjavkTel.: (+354) 561 3303


Milj
Humarhusid er et trivelig lite trehus, med antikvariske mbler og generelt hyggelig stemning.
Terningkast 4.

Service
Helt okei service. Vi ble ikke etterlatt til oss selv og vi ble heller ikke overvket konstant. Glassene ble fylt i akkurat passe tempo, det vil si at vi rakk drikke endel under mltidene og var rimelig skeive i skytene da vi hadde betalt regningen...
Terningkast 4.

Maten
bare spise hummer kan fort bli kjedelig. Suppen var helt klart den beste retten, men de andre var ogs veldig gode. Hipp hurra for at de gjr hummer morsomt.
Terningkast 5.

Snn alt i alt
De fleste gangene lnner deg seg gjre litt research fr man reiser steder, slik at man kan lokalisere restauranter og bestille bord. Vi bestilte p forhnd og det var nok lurt for det var fullt p Humarhusid da vi var p besk.Totalt terningkast for Humarhusid: 5

Restaurant Ylajali

  • 04.03.2013, 19:35

Er du sulten, tlmodig og glad i nydelig mat br teste ut Oslo restauranten Ylajali. Stedet har ftt sitt navn etter Knut Hamsuns figur "Ylajali" i romanen "Sult". Den fristende kvinnen Ylajali bodde etter sigende i annen etasje i bygningen som n huser restauranten ved samme navn. Vi spiste der og var helt greit fornyd med alt, bortsett fra maten. Den var i toppklasse.

Hvordan var stemninga?
Lokalet er lyst, pent og minner meg om at jeg var glad jeg ble fdt p slutten av 70-tallet, jeg merker at interiret ikke er helt min stil, men det funker p Ylajali. De store, hvite gardinene legger en behagelig demper i rommet og fungerer godt som skillevegger mellom de ulike avdelingene. Alle stoler er utstyrt med tepper, og det er bra. Kaldere restaurant har jeg aldri beskt fr. Personalet skjnner ikke hvorfor vi fryser, men vi noterer oss at ogs nabobordet har tatt pleddene i bruk s kanskje det fles kaldere for gjestene enn for de ansatte som farter rundt? Ett hett tips til de som driver restauranten; turn up the heat...

Forresten. Jeg har ett tips til; kutt ned p rettene og sett opp farta.
Vi hadde reservert bord til kl 20:30. Vi labbet ut av restauranten kl 01:00. bruke 4,5 timer p en middag er i overkant mye. Jeg er glad i spise p restaurant, men jeg vil helst ikke bli en del av interiret. Servitrene begynte serveringen i ekspressfart, den ene retten etter den andre ble plassert p bordet i et tempo som var Reodor Felgen verdig. Over p hovedrettene begynte tempoet nrme seg normalen men s var det noe som skjedde. (Eller ikke skjedde) Osten og dessertene tok s laaaang tiiiid..... Nr man begynner med dessertene kl 23:30 er det faktisk litt kjipt at man ikke er ferdig og ute av dra fr kl 01. N skal det skal sies at vi ikke drakk store mengder alkohol, vi var spass edru at ventet spent p at epilogen skulle ta slutt.Uansett hvor godt selskapet og maten er, s lir 4,5 timer litt langtekkelig. Det er ikke gitt at ethvert besk p Ylajali tar s mange timer, det er fullt mulig at vi var litt uheldige, men uansett er det kjekt fortelle selskapet hvor lang tid man br sette av til mltidet.

Men nr alt kom til alt: Maten var fantastisk!
Fr man servert mer enn fire retter er det fort gjort "svi av kruttet" tidlig. Det er ikke sjelden at vi er storfornyde til begynne med, men entusiasmen daler ofte i takt med rettene. P Ylajali var det ikke slik. Vi fikk servert 20 retter og alle var like fantastiske. Dette stedet fortjener definitivt en stjerne, eller to, i Michelinguiden.

Terningkast 5 til Ylajali! :)

Restaurant Daniel, New York

  • 12.01.2013, 23:13

Er du p vei til New York? Kunne du tenkt deg en restaurantopplevelse utenom det vanlige? Reserver et bord p Daniel... Her fr du vin og retter av ypperste klasse uten at du trenger hoppe over shoppingen dagen derp. Daniel har 3 stjerner i Michelinguiden og er akkurat det du forventer deg. Staselig inngangsparti, hyggelige ansatte og hvite duker s langt yet ser. At man fr bade mat og drikke til en okei pris er toppen av kransekaka.

Her er noen av rettene som mtte oss da vi beskte restaurant Daniel i desember 2012:

Jeg lover... Det smakte like godt som det ser ut som...

Restaurant Per Se, New York

  • 12.01.2013, 22:41

Mat er ikke bare ndvendig som fde. Det er kunst, det er spennende og om man fr servert noe annet enn fiskeboller i hvit saus kan det vre utrolig inspirerende. All re til norsk husmannskost (jeg elsker frikl og kjttpudding) men nr det kommer til smak og opplevelse stiller det seg dessverre litt i skyggen.

En av de reste matopplevelsene jeg har hatt var p restauranten Per Se i New York. Ikke uten grunn har den 3 stjerner i Michelinguiden, f et bord er ingen dans p roser, men om alt klaffer s er det vel verdt slitet! Per Se ligger ved Colombus Circle, i 4 etasje p Time Warner Centre. Restauranten er blitt benevt som "New Yorks beste" av The New York Times.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene p Per Se, alt fra velkomst til avskjed er s koordinert, s balansert og s nye gjennomtenkt. Du reiser ikke fra denne plassen med en sur mine. Uansett hvor mye penger du legger igjen.






Pictures: Some are private and some are borrowed fromhttps://plus.google.com/100493866072826029420/photos?hl=nn



Restaurant Noma, Kbenhavn

  • 12.01.2013, 22:10




Den utrolige restauranten Noma ligger p bryggekanten i Kbenhavn. Noma ble kret til verdens beste restaurant i april 2010,beholdt frsteplassen i 2011,og for booke bord her br du vre tlmodig. Bordet vrt ble bestilt 1 desember 2010 og vi hadde reservasjon 31. mars 2011. Dette er alts ikke en restaurant man besker fordi man fler seg litt sulten, det er heller slik at man sulter seg litt fr man reiser. Regningen kan sl pusten ut av de fleste, selv om matkjennere mener at Noma er verdt hver krone er jeg sikker p at moren min ikke er enig i at den opplevelsen er vel verdt pengene...

Ettersom Noma er verdenskjent for sin matkunst hadde jeg kameraet klart under strsteparten av mltidet :)

Det synet som mtte oss, og ganen, var flgende:


































En kort oppsummering av besket p Noma:

Milj
Utenfor har Noma en litt trist fremtoning, stemningen inne i restauranten er derimot fantastisk! Akkurat passe intimt, levende lys og passe avstand mellom bordene. Terningkast 5.

Service
Som seg hr og br var servicenivet p Noma hyt. Alle var smilende, blide og hyggelige! Terningkast 6.

Maten
Alt som ble servert var ypperlig tilberedt. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle spise fritert mose, men etter besket hos Noma er det ingenting som forundrer meg lenger. Rettene var dog noe merkelige, selv om smakene var gode. Dessverre har jeg spist bedre mat og Noma er ikke en av de beste restaurantene jeg har beskt.
Terningkast 4.


Snn alt i alt
bestille bord p Noma kan vre et mareritt. De pner for reservasjoner n dag i mneden, og da for tre mneder frem i tid. Reservasjonene pner for "hele verden" og nettsiden gr ned grunnet for stor trafikk. Et mareritt alts. Men det er hp! Jeg klarte reservere 5 ulike bord p 10 minutter s mulighetene er der, men det lnner seg vre tlmodig. Vrt bord ble booket 1. desember 2010 og vi hadde reservasjon 31. mars 2011...

Da vi var vel fremme i Kbenhavn hadde taxisjfren vr litt problemer med finne frem til Noma, restauranten ligger nemlig litt utenfor allfarvei selv om den befinner seg p havnen i Kbenhavn.

Totalt terningkast for restaurant Noma: 5

Snn alt i alt kunne vi sikkert reist til Syden for samme belpet som vi betalte etter kvelden p Noma, men reise til syden kan man jo gjre hvert r? Om noen dager legger Pellegrino igjen ut listen over verdens 100 beste restauranter og om Noma beholder frsteplassen er det ingen som vet...


Du kan beske Noma her: Restaurant Noma

Kjersti - Tenke seg til

Jeg har nok sjelden begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser s har beskt endel restauranter de siste rene.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Search

Bloggdesign