hits
21.03.2016

Morsomme spiderman egg til frokost

 

 

Frokosten skulle egentlig vre eggerre, men det ble hardkokte egg litt "spiderman style" istedet. Det er superenkelt lage morsomme varianter av egg til pskefrokosten. Alt du trenger for lage disse er konditorfarge og egg;

1) Ta konditorfarge i en skl med vann

2) Kok eggene (hardkokte fungerer best)

3) Sl de varme eggene forsiktig s skallet sprekker

4) Legg eggen i sklen med konditorfarge for avkjling

 

Jeg lot mine ligge i sklen mens jeg var p trening, ca to timer. De trenger sikkert ikke ligge s lenge, men ligger de for kort er den kun "hinnen" som fr farge, og du vil jo at egget skal f farge ogs s tipper at de br ligge en time i fargebadet.

God pske!

20.05.2015

Griser i stamp - Kvikk Lunsj kake



Etter jeg s bilder av "pigs in mud cakes" p nettet ble jeg inspirert og fikk lyst til lage en Kvikk Lunsj kake selv. Men man kan jo ikke bare lage kaker snn i hytt og gevr s jeg har ventet p en anledning. P selveste nasjonaldagen tenkte jeg at griser i sle mtte vre innafor og jeg skred til verket. Det var ikke s vanskelig som jeg hadde trodd p forhnd, men det tok jo litt tid.


Lyst til prve du ogs?
Jeg brukte sjokoladekake, sammen med bringebrmousse og friske bringebr. P toppen hadde jeg en "melkesjokoladesmrostekrem" som jeg helt sikkert kommer til lage flere ganger. Den var supergod! Jeg brukte 11 pakker med KvikkLunsj. Grisene laget jeg av marshmallowfondant og konditorfarge.

Kaken kan helt sikkert varieres i det uendelige, og sjokoladen rundt og p toppen redder utseendet p kaken s det er nesten umulig ikke bli fornyd med utseendet ihvertfall.

Her er oppskriften og fremgangsmten jeg brukte:

Begynn med bringebrmoussen.
Den trenger avkjles et par timer i kjleskapet for stivne s like greit starte med den.

Du trenger:
350 gram bringebr
80 gram sukker
5 gelatinplater
5 dl kremflte
2 ss sitronsaft

Legg gelatinen i kaldt vann i minimum fem minutter.
Kok opp bringebrene sammen med sukkeret. La det koke 3-4 minutter fr du bruker en stavmikser. Sil av bringebrblandingen s du unngr steinene i moussen. Rr inn sitronsaften og gelatinen. Sett blandingen i kjleskapet mens du pisker opp kremen. Ikke pisk den for lenge, du vil ikke at det blir til smr... Sett kremen i kjleskapet til bringebrblandingen har kjlnet (men ikke stivnet!) Nr bringebrblandingen er avkjlt blander du den pent inn i kremen. Vr nye s du unngr geltatinklumper i den ferdige moussen. Sett blandingen tilbake i kjleskapet og la den st til du skal pynte kaken.

Sjokoladekaken lager du slik:

Du trenger:
60 gram mrk sjokolade
0,5 dl kakao
1,1 dl vann
1,5 dl seterrmme
150 gram smr
2,5 dl sukker
3 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

Sett ovnen p 180 grader og smr to springformer p ca 20 cm i diameter.

Hakk sjokoladen og bland inn kakaoen. Kok opp vannet og hell det over sjokoalden. Pisk til sjokoladen er smeltet. S pisker du inn rmme og setter blandingen til side.

Etterp pisker du det romtempererte smret sammen med sukkeret. Pisk det hvitt og luftig. Pisk inn eggene og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. S blander du inn sjokoladen og fordeler i de to formene. Stekes i 20 minutter eller til kaken(e) er gjennomstekt. Avkjl og ta ut av formene.

Nr kakene er kalde deler du begge i to p langs. Legg kake, bringebrmousse og ferske bringebr lagvis p et fat. Avslutt med et kakelag p toppen. Del Kvikk Lunsj sjokoladene i to og to (det er enklere, og penere, feste to og to stenger til kaken, enn om du brekker de alle i fra hverandre), fordel de rundt kaken og fest med et pent bnd.

S lager du sjokoladekremen som skal vre "gjrmebadet" til grisene.

Du trenger:
250 gram smr
200 gram melis
200 gram melkesjokolade
30 gram kakao
100 gram kremost
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeessens

Bland smret, melis, sitronsaften og vaniljeessensen i en kjkkenmaskin og pisk til det blir hvitt. Smelt sjokoladen over vannbad, rr inn kakaoen og rr det sammen med smrblandingen. Pisk inn kremosten til slutt, pass p at du ikke pisker for lenge for blandingen kan skille seg. Fordel sjokoladekremen over toppen av kaken og pynt med griser. Om du ikke orker lage grisene kan du pynte med nonstop, br eller noe annet i stedet.

15.02.2015

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskl




Begynn med lage sjokoladesklene. De kan gjerne lages et par dager i forveien og oppbevares i kjleskap til desserten skal serveres. Merk; lag pasjonsfruktmoussen samme dag som den skal serveres, bde smak og konsisens er bedre p dag 1.

Det er forholdvsis enkelt lage sjokoladeskler s lenge du tar noen forholdsregler... Jeg har forskt meg litt frem og har kommet frem til at vannballonger har best form, men de er skjrere enn vanlige ballonger. Det kan fort by p noen utfordringer...

Dette trenger du:
Sjokolade (jeg brukte mrk sjokolade)
Vannballonger
Formfett
2 dl Pasjonsfruktpur (jeg fant i frysedisken p Ultra)
4 egg
110 gram sukker
2,5 dl kremflte
6 plater gelatin

Denne oppskriften holder til 10 personer. Jeg har med vilje utelatt mengde sjokolade og antall ballonger fra oppskriften. Det betyr at om du er god, evt har flaks, trenger du bare 10 ballonger og 300 gram sjokolade til 10 personer. Jeg pleier bruke samme mengde til 6 personer og da har jeg alltid noen "ikke s veldig perfekte" sjokoladeskler stende igjen i kjleskapet.

Dagen fr servering:
Bls opp vannballongene til nsket strrelse. Jo likere jo bedre. Dypp de i smeltet sjokolade og sett de p et brett som du plasserer i kjleskapet. Smr inn ballongene med formfett s de slipper lettere. Nr sjokoladen er stiv, lager du et lite hull og slipper luften forsiktig ut av ballongen. Om ballongen sitter fast i bunnen og lager hull kan dette tettes med litt mer smeltet sjokolade i etterkant. Av penbare grunner anbefaler jeg lage flere sjokoladeformer enn du trenger, og vr forsiktig s ikke sjokoladen er for varm. (Den br uansett ikke holde mer enn rundt 40 grader nr den smeltes, men er man ivrig gr det gjerne litt fort i svingene. Tro meg; du vil ikke at ballongen sprekker i skla med smeltet sjokolade...)



Samme dag som desserten skal serveres lager du desserten ferdig.

Start med pasjonsfruktmoussen:
4 plater gelatin, legges i en skl med kaldt vann
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rr inn gelatinen. La det avkjles mens du lager resten.

2,5 dl flte piskes til krem og settes til side (i kjleskap)

2 eggehviter og 50 gram sukker piskes stivt (til marengs) og settes til side i kjleskap.

2 eggeplommer og 60 gram sukker piskes til eggedosis.

Nr pasjonsfruktpureen har ndd romtemperatur vender du denne i eggedosisen. Ta pasjonseggedosisen og vend dette i kremen fr du til slutt vender hele sulamitten opp i marengsen.

Ta moussen i en sprytepose og fyll i sjokoladesklene. (Det er viktig at du ikke lager "topper" p moussen om du vil at gelelokket skal se bra ut) Sett sjokoladesklene kaldt slik at moussen stivner.

S lager du gellokket:
2 plater gelatin legges i en skl med vann.
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rr inn gelatinen og kjl ned. Nr geleen er romstemperert heller du denne forsiktig p toppen av moussen i sjokoladesklene. La st kaldt til servering.

Pynt s etter eget forgodtbefinnende og gjr deg klar til motta applausen fra middagsgjestene...



P jakt etter noe godt til?
Dette er overhodet ikke ment som alkoholreklame, men jeg synes det er vanskelig finne gode dessertviner. P Vinmonopolet anbefalte de meg denne. Den sprudler, smaker markjordbr og passet kjempegodt til pasjonsfruktmousse og sjokolade. Og for frste gang i historien ville gjestene (og jeg!) ha litt mer dessertvin etter glasset var tomt s neste gang blir det definitivt to flasker av denne.






11.07.2014

Hvit sjokolademousse med et smell



Hvit sjokolademousse smaker utrolig godt og denne desserten er litt morsom i tillegg. Husker du godteriet som knaser, popper og smalt nr man tok det i munnen? "Popping candy" kalte vi det, og det er en av ingrediensene i toppingen, noe som har en tendens til overraske gjeste en smule...

For lage hvit sjokolademousse til 4 personer trenger du:
1,25 dl helmelk
45 gr sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
1,5 plater gelatin
75 gr hvit sjokolade
1,5 dl kremflte

Topping:
15 gr Rice Crispies
20gr mrk sjokolade
1 ss Popping Candy


Slik gjr du det:

Begynn med toppingen
Smelt den mrke sjokoladen i vannbad: Sett en liten kjele i en strre kjelle med kokende vann. Ta sjokoladen oppi den lille kjelen og rr rundt til sjokoladen er helt smeltet. Pass p at du ikke fr vann oppi sjokoladen og at sjokoladen ikke fr for hy temperatur. Blir den for varm blir den delagt... Bland sammen den smeltede sjokoladen med rice crispies og popping candy. Klem det ut over et bakepapir og la det stivne (sett det gjerne i kjleskapet)

Lag sjokolademoussen
1: Legg gleatinen i blt i kaldt vann.
2: Kok en saus av eggeplommer, 20 grem sukker og melk: Varm melken til kokepunktet. Legg eggeplommene og sukkeret i en bolle, hell melken over. Helt alt tilbake i kjelen og varm opp til det begynner tykne. Det m ikke koke! Om det begynner koke vil det skille seg og det vil man ikke...
3: Klem vannet av gelatinen og rr den inn i den varme sausen.
4: Hakk den hvite sjokoladen i biter og rr den inn i sausen.
5: Sett sausen til kjling (men pass p s den ikke stivner!)

6: Pisk kremflten til slapp krem og rr den inn i den avkjlte sausen.
7: Pisk eggehviter og tilsett resten av sukkeret (25gr) litt etter litt. Du trenger ikke stivpiske eggehvitene, rren skal vre litt blank og blt. Bland eggehvitene inn i rren
8: Fyll i porsjonsglass og sett kaldt i 3-5 timer.

Fr servering knekker du opp biter av den kule, krnsy sjokoladetoppingen og legger i glassene.

08.07.2013

Oppskrift p nydelig gresskarsuppe

Šlage suppe er ikke s vanskelig og gresskarsuppe er noe av det beste jeg vet! Etter Halloween er det en mengde gresskar til salgs for en billig penge, disse kan til fordel brukes i suppe. Ellers kan man selvsagt kjpe gresskar p boks.

Fordelen med bruke gresskar p boks er at man slipper jobben med hule ut og kutte gresskaret selv. I tillegg et gresskaret most slik at man forkorter koketiden noe. Personlig valgte jeg g for boksvarianten, jeg fant boksen p Ultra og den ser slik ut:



For lage gresskarsuppe trenger du:

1 lk
1 hvitlk
1 chilli
2 dl flte
Litt kyllingkraft
1 l vann
Salt og pepper
Litt rmme

Snn gjr du:
Fres lken i en kjele sammen med olje. Nr lken er gyllen putter du i hvitlk og chilli. La det frese i 30 sekunder. Ta i gresskaret, vann, kyllingkraft og flte. La det koke i ca 30 minutter. Ta i salt og pepper etter smak, bruk stavmikser og jevn ut suppen.

Ta litt rmme p en skje og lag et fint mnster i suppetallerkenen fr du serverer. Yums!!

04.07.2013

Oppskrift p Thai Red Curry. Eller var det Red Curry Thai?

Navnet skjemmer ingen s jeg prver meg med begge varianter.
Jeg er s innmari glad i Red Curry, men jeg har aldri prvd lage det selv. Gleden stod derfor hyt i taket da jeg testet ut en oppskrift her om dagen. Det var supergodt og samboeren tok til seg to ganger (selv om han ikke jubler over thaimat) Om du ogs har lyst til prve lage Red Curry hjemme kan jeg anbefale deg teste denne varianten!

Du trenger:
4 gulrtter
2 lk
4 kyllingfileter
2-3 ss red currypaste
2 bokser kokosmelk
2-3 ss fishsauce
5 lemon leaves (eller en "dert" med knuste lemon leaves)
3 lemongrass
1 bit fersk ingefr, ca 4x4 cm (kuttes i smbiter)
1 liten boks vannkastanjer
1 liten boks bnneskudd
1/2 rd paprika
10 sukkererter (valgfritt)
1 rd chilli (valgfritt)

Slik gjr du:
Du begynner med skjre opp alle ingrediensene slik at du er klar til ha alt oppi gryta etterhvert som ting blir ferdig. Lista med ingredienser er sortert ut i fra hvordan de br havne i stekepanna,

Hakk opp gulrtter og lk og ha det i en sautepanne med litt olje.
La det surre til gulrttene har blitt litt myke. Ta ut gulrttene og lken av panna og ha i kyllingen. Stek kyllingen lett (den skal gjennomkokes senere s ikke stek den ihjel) Ta oppi gulrttene og lken sammen med kyllingen og ta oppi currypaste. Jeg bruker 3 spiseskjeer currypaste, men jeg er glad i mat som river litt i ganen. Om du ikke er glad i sterk mat vil jeg anbefale begynne med kun en spiseskje currypaste. La det surre litt sammen.

Hell s oppi kokosmelken. Rr rundt.
Ta i en dsj med fishsauce. Ca 2-3 spiseskjeer. Ikke lukt p fishsaucen, den lukter forferdelig og kan delegge matlysten helt (og n som jeg skrev det er sikkert sjansen for at du lukter p den enda strre. Beklager) Fishsaucen er en viktig ingrediens s ikke dropp den selv om den stinker. Er du glad i chilli kan du putte den i gryta n.

Kutt lemongrassene i to, og del de p nytt igjen.
Knus de gjerne litt med kniven ogs fr du putter de oppi med det andre. Ta oppi ingefr og lemonleaves. La alt smkoke i rundt 10 minutter.Nr du er sikker p at kyllingen er gjennomkokt, og det liksom skiller seg ut en rd "hinne" p toppen av sausen, tar du i vannkastanjer, bnneskudd, paprika og sukkererter.

La det smkoke til grnnsakene er litt mre, men fortsatt spr.
Smak til sausen med eventuelt litt mer currypaste.Server Thai Red Curry / Red Curry Thai med jasminris, basmati eller som jeg gjorde; bruk quinoa. (Quinoa er et alternativ til ris og poteter)

Du kan selvsagt ogs bytte ut kyllingen med scampi om du har lyst. Eller kanskje bruke begge deler? Nam!

Velbekomme!

02.07.2013

Oppskrift p sunne vafler

Om du lager litt sunnere vafler kan du spise vafler til frokost. Proteinvafler er nesten like godt som ordentlige vafler, de metter bra og er et bedre alternativ enn tradisjonelle vafler.

Dette trenger du:
2 hele egg
2 eggehviter
3-4 dl melk (jeg bruker Styrk, den har mer proteiner)
4 dl havregryn
3 dl havremel
20 gram proteinpulver (uten smak)
20 gram smeltet smr
2 ts Splenda
1 ts Sukrin
1 ts bakepulver

Smell rra sammen og stek i vanlig vaffeljern.

Til fyll trenger du mager vaniljekesam og friske br.

Dekk vaflene til med plast etter de har kjlnet s holder de seg ferske til frokosten dagen etter ogs. Velbekomme!

18.05.2013

Saltbakte poteter

Disse potetene passer godt til sommerens grillmat og er superenkle tilberede.

Du trenger sm partypoteter, vann, en kjele og masse salt.

Kok opp ca 800gr salt i rundt 2 liter vann, putt potetene oppi og legg p lokk. Kok potetene mre.

Skallet vil bli grhvitt og potetene vil bli salte og mre. Server potetene med grillmat, aioli og en god salat. Velbekomme!

25.03.2013

Oppskrift p potetlomper


Fr helgen fikk jeg plutselig lyst til lage lomper. Snne skikkelig gode hjemmelagde potetlomper. Hvor inspirasjonen kom fra er ikke godt si, men resultatet ble ihvertfall spiselig og inspirerende nok til at jeg ikke skal kaste kokte poteter etter middagen igjen. Da lager jeg heller lomper av de. Det kan jo flere gjre s oppskriften flger med :)

Det du trenger for lage dine egne lomper er:
0,5 kg poteter
125 gr rugmel
125 gr hvetemel
1 ts salt

Slik gjr du:
Kok potetene slik at de blir gjennomkokte. La de bli kalde. Helt kalde. Det ultimate er la potetene ligge i kjelen p kjkkenbenken over natten. Dagen etter stamper du potetene godt og blander inn salt og mel. Rugmelet gjr lompene myke s ikke vr smart og bytt det ut med "mer hvetemel". Du trenger rugmel. Basta. Nr deigen har ftt passe konsistens (Den skal vre litt klissete) ruller du deigen til en plse og kutter den i like store biter.

Form bitene til lomper. Jeg forskte bruke kjevle men fant ut at jeg hadde bedre kontroll ved bare bruke hendene. Pass p at du har nok mel p benken ellers setter lompene seg fast.

Fr steking slr du av det meste av melet p lompa. Bruk stekepanne p middels varme. De ferdig stekte lompene legger du i et klede slik at de "myker seg opp" i dampen.

Hold kontroll p varmen. Er panna for vam svir du lompene.

Lompene fr de karakterisitiske brune flekkene og begynner se ut som lomper! Jippi!

Jeg brukte litt chilli p noen av lompene. Kuttet chilli i sm biter og trykket de ned i den ustekte lompa. Neste gang kommer jeg til blande chilli direkte inn i deigen.

Hjemmelagde lomper er perfekte ta med p tur.

Venter p at grillen skal bli varm :)

Hjemmelagde potetlomper og grillplser med ost og chilli. Livet er jammen ikke s verst!

Tips:
Oppbevar lompene i en plastikkpose. Du kan ogs fryse de ned slik at du har ferske lomper til du evt skal ut p tur.

05.03.2013

Oppskrift p verdens beste gulrotkake



Jeg har lrt at bake ikke trenger vre den vanskeligste saken i verden. Man trenger bare de rette ingrediensene, god tid og litt tlmodighet. Jeg er kanskje ikke overvettes god p det siste, men litt planlegging og s fikser det meste seg allikevel.

Jeg har alltid ftt servert en fantastisk gulrotkake med ostekrem av venninna mi. Derfor har jeg aldri turt g den veien der selv. "Den blir jo aldri like god som Vibeke sin, s da kan jeg likesgodt la vre." Men n har jeg omsider hoppeti det med begge beina og om jeg kan si det selv; resultatet ble ikke s verst. Jeg har prvd ut oppskriften et par ganger og n har jeg ftt bestilling p konfirmasjonskake, s noe riktig har man gjort. Veldig hyggelig, alts. Tusen takk, Ellen!

Under flger oppskriften p "min" gulrotkake. Ostekremen inneholder hvit sjokolade og er superdigg!

Til selve kaka trenger du:
4 egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl nytral olje
4 dl revet gulrot

Slik gjr du:
Pisk egg og sukker stivt til eggedosis.
Bland alt det trre i en bolle; mel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rr forsikitg inn gulrttene.

Stek kaken p 175 grader i ca 25 minutter. Jeg liker steke kaken i to omganger s jeg fr to kakebunner. (Husk redusere steketiden)

Til digg ostekrem trenger du:
Ca 300 gr kremost naturell
Ca 250 gram romtemperert smr
100 gram smeltet hvit sjokolade
Ca 400 gr melis

Legg osten og smret p benken s det fr romtemperatur s det er lett piske det sammen. Hell i den smeltede hvite sjokoladen (bruk vannbad og LAV varme. Hvit sjokolade blir delagt om du bruker sterk varme) Rr alt sammen. Ta i melis til konsistensen blir bra og smaken likes. Jeg bruker rundt 400 gram til dobbel kake.

Vent til kaken er kald og smr ostekremen p toppen av bunn nr 1. Legg p bunn nr 2 og smr inn resten av kaken med toppingen. Server. Spis.

23.01.2013

Kake uten gluten og sukker


Eplekake uten mel og sukker

Det er mulig lage en god kake uten bruke verken mel eller sukker. Og det er mulig gjre det lettvint. Og hemmeligheten er en kakemiks fra Funksjonell mat. De bruker Sukrin i stedet for sukker erstatter hvetemel med mandelmel og fiberfin. Kaken smaker skikkelig bra og du kan bruke kakemiksen i mange varianter. Min favoritt er eplekaken og oppskriften er s enkel, og resultatet blir s bra, at jeg bare m delen den...

For lage en knallgod eplekake uten mel og sukker trenger du:
1 pakke Kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje
2 epler, kuttet i smbiter
2 spiseskjeer kanel
2 spiseskjeer sukrin

Snn gjr du:
Sett ovnen p 200 grader. Bland sammen eggene, vannet og oljen i en bolle. Putt oppi kakemiksen og rr godt til du fr en jevn rre. Putt oppi litt av eplebitene og rr de inn. Ha rren i en smurt kakeform og putt alle de sm eplebitene p toppen. Str kanel og sukker over og sett kaken inn midt i ovnen. i flge oppskriften skal kaken steke ca 30 minutter, men min er aldri skikkelig stekt fr jeg har latt den steke i 40-45 minutter. Det er grunnen til at jeg har begynt kutte eplene i smbiter i stedet for legge de p toppen i skiver (da bruker kaken enda lengre tid og jeg er redd den blir trr i kantene)

Det er godt mulig det er ovnen min som fusker snn at jeg m la kaken min st s mye lengre enn beskrevet, s sjekk kaken underveis. Det er godt mulig at alle andre stekeovner bare trenger en halvtime p gjennomsteke eplekaken. Kanskje min er i en slags "g sakte aksjon" fordi den er misfornyd med lnna.

Kakemixen kan ogs brukes alene.
Den smaker helt supert uten at du putter epler, kanel og sukrin p den. Miksen er ogs fin bruke til bringebrkake, gulrotkake og mange flere varianter. Spr etter et oppskrifthefte i butikken eller les om dem her.




Merk:
En av hovedingrediensene i Kakemix er fettredusert mandelmel. Mandelmel er et naturlig produkt og endrer, fra td til annen, farge og malingsgrad. Det betyr at kakemiksen ogs varierer noe i farge fra produksjon til produksjon.

21.01.2013

Lyst p litt guacamole til tacoen?



Kjper du noengang guacamole nr du er i butikken? Snn ferdig, enkelt og lettvint p boks? En snn boks fra Santa Maria? Skikkelig enkelt. Sant?

Men har du tenkt over hva som egentlig er i den boksen? Man skulle jo tro at det befant seg en god del avokado oppi der, guacamole lages jo tross alt av avokado, men neida. Dette produktet inneholder 1,5 % avokado nr det mildt sagt burde vrt over 95%. Produsenten mener at det kommer godt frem p boksen at dette ikke er guacamole, men en dip?

TV2 hjelper deg tok kontakt med produsenten Santa Maria og fikk dette svaret:
"Dette er en dipp og et snacksprodukt, noe som ogs gr fram av bildet p boksen. Det er ikke meningen at det skal vre guacamole", sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria til TV2 Hjelper Deg. Produsenten mener det ikke lar seg gjre ha mer avokado i guacamoledippen. "Hvis man skulle ha frisk avokado i et snt produkt, s mtte det ha vrt et kjleprodukt. Nr det ikke er en kjlevare kan det ikke vre friske grnnsaker i det. Vi nsker ikke mislede noen med det navnet, men dette er et dipp-produkt, og det er ikke naturlig at det skal vre mye avokado i det", sier Siri Eng. (Du kan lese hele artikkelen pHandelsbladet.no)

Neste gang du har lyst p guacamole anbefaler jeg deg lage den selv.



Du trenger:
et par avokado
hvitlk
salt
pepper
litt rmme

Del avokadoen i to, fjern steinen, legg avokadokjttet i en liten bolle. Bruk en gaffel for knuse avokadokjttet, knus hvitlken og hiv den oppi, smack oppi litt rmme, og smak til med salt og pepper. Voila! Din egen guacamole! Mye bedre enn den p boks, og med mye mer avokado...Putt gjerne litt sitronsaft i guacamolen s holder den seg grnn litt lenger, avokado mrkner gjerne litt nr du har tatt av skallet.

Om du har lyst p litt variasjon kan du putte finhakket rdlk oppi ogs. Det smaker bergodt!

Undvendig mat?
Det finnes mye rar mat ute i butikkene. Visste du forresten hvaTine putter i pizzadeigende selger eller hva Gilde gjr med deres?fineste skinke?? Det gjorde ikke jeg heller?

Mer info om unyttig og undvendig mat kan du finne p bloggen "Undvendig"Den er skrevet av Jon-Frede Engdahl. Jeg ble kjent med ham gjennom designbyret Uniform da jeg jobbet i Kondomeriet. Jon-Frede har hoppet av designbransjen og er n medeier i Kolonihagen Abonnement, Kolonihagen Bakeri,Kolonihagen Frognerog Maemo,en gourmetrestaurant i Oslo som kun bruker kologiske rvarer. Jon-Frede skriver bra og er opptatt av kologisk mat. Og slikt blir man glad av !

01.03.2012

Oppskrift p verdens beste hummersuppe!



Skalldyr er aldri feil, jeg er spesielt glad i hummersuppe og kreps. Flaks for meg at kjresten ogs hadde lyst p det samme... Vi dekket opp med krabbeklr, reker, kreps og hummersuppe (for ikke glemme hvitvinen...) Det ble en super kveld og hummerbisquen (eller suppa da!) var s god at jeg gjerne kunne laget den hver dag, en uke i strekk!Ettersom jeg er ganske grei s tenkte jeg dele oppskriften med dere :)

For lage verdens beste hummersuppe trenger du:
1 hummer
1 fennikel
3 gulrtter
3 sjalottlker

1/2 t-skje cajennepepper
2 spiseskjeer tomatpur
1 t-skje paprikapulver
1 spiseskje olje

1 dl cognac
3,5 dl trr hvitvin
0,8 liter vann
5 dl flte
Kvernet salt og pepper

Slik gjr du det:
Begynn med dele hummeren og ta ut kjttet. Knekk av halen, del hodet og rask ut alt kjttet. Husk fjerne "paven" (det er en liten magesekk som sitter like bak ynene p krepsen) Ta var p kjttet i halen til senere. Del opp skallet i litt mindre biter. De skal ikke vre for sm, men det er greit at alt kommer seg nedi gryta s hakk det opp i grove biter. Bruk en skarp kniv og pass p fingrene!

Grovhakk gulrttene, fennikelen og sjalottlken. Ha en god gryte eller dyp stekepanne og varm opp oljen fr du legger oppi hummerskallet og grnnsakene. Ta oppi tomatpureen, paprikapulveret og cajennepepper. La det frese rundt i gryta/panna et par minutter. Vr flink til rre s det ikke brenner seg.




Hell oppi cognacen og sett fyr p den med en fyrstikk. (Ikke brenn deg!) Rist p gryta til flammen dr. Hell oppi vann, hvitvin og flte. La det smputre p ovnen i litt over en time.



Det ser ikke s lekkert ut til begynne med, men jeg lover at det blir digg til slutt!!

Etter at suppen har kokt lenge nok, s siler du den og smaker til det hele med salt og pepper. Kutt opp hummerhalen i passende biter og legg de i bunnen av sklene du skal servere suppen i. Hell suppen over slik at bitene varmes opp p vei til bordet. Om du bare skal lage en liten forrett holder disse ingrediensene akkurat til 6 personer. (Personlig ville jeg triplet oppskriften s jeg var sikker p at det ble en skvett igjen til dagen etter) :p

Bon apetite!



(Dette bildet er lnt fra gjesten vr, Marianne. Hun la det ut p Facebook og jeg knabbet det fordi jeg glemte ta bilder selv. Takk Marianne!) ;)

08.12.2010

Deilig Panna Cotta



Jeg simpelten elsker Panna Cotta! Det er enkelt og lage og smaker fantastisk godt. Om du har lyst til spise noe annet enn bare riskrem i jula kan jeg anbefale deg teste ut denne italienske nydeligheten ;)


Dette trenger du:
4 stk gelatinplater
2 stk vaniljestang
7 dl kremflte
2 dl sukker

Frosne bringebr og litt sukker evt kun pasjonsfrukt (best!)

Slik gjr du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
2. Snitt vaniljestangene p midten, skrap ut frene.
3. Kok forsiktig opp flte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, kjl i vannbad og ta ut vaniljestangen. Rr inn gelatinen.

Hell blandingen i seks sm former eller glass. Avkjl minst3 timer fr servering. Etter at blandingen har kjlnet og stivnet legger du p frosne bringerbr, rrte jordbr (s det blir en saus) eller innmaten fra seks pasjonsfrukter.

Jeg synes pasjonsfrukt er best fordi den syrlig smaken gjr seg veldig godt med den ste fltepuddingen... Yummi!


Kjersti - Tenke seg til

Jeg har nok sjelden begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser s har beskt endel restauranter de siste rene.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign