hits

Bilferie på Vestlandet

 • 24.10.2018, 10:51

En fire dagers bilferie er allerede blitt sommerens vakreste minne. Vi pakket bilen med telt, madrasser, dyner og puter og hadde planer om å kjøre for å se Borgund Stavkirke. Tanken var å slå opp telt der det passet og ta turen litt som det falt seg. Vi reiste torsdag og var hjemme igjen søndag og på de dagene opplevde vi så mye at man skulle tro vi var borte i over ei uke. For en tur! For et land! Så utrolig heldige vi er! Om du tenker på å ta turen, og oppleve fjell og daler, kan jeg med glede anbefale den samme ruten som vi tok. Det var absolutt ingen skuffelser, men det var mange fantastiske overraskelser!

Så hva kan man se på fire dager?
Svaret er; ganske mye...

Dag 1: Da vi dra var sola fremme så vi begynte med å spise soft-is i Hemsedal, vi kikket på gamle og vinglete veier på Steinklepp, beundret Borgund stavkirke, grillet pølser til kvelds og hadde en skummel overnatting i Skarpeteig.

Dag 2: Vi tok en tur innom Sogndal, betraktet en enestående utsikt i Fjærland, stoppet ved den overveldende Brøyabreen, grillet pølser og spiste utelunsj i Førde, kjørte over Gaularfjellet i Viksdalen, betraktet Utsikten i Balestrand, måtte lete lenge for å finne mat i Høyanger, fisket ørret under ei bru og sov over i Matredal.

Dag 3: Lørdag formiddag ankom vi Bergen og tok inn på hotell. (Det var skikkelig digg med en dusj!) I Bergen drakk vi vin til lunsj, tok Fløibanen til Fløyen og brukte beina ned, hadde en overraskende bra middag på Beste Vestland og ble litt fulle.

DAg 4: Søndag vendte vi nesen hjem, dro innom Voss og kapret Pokegymmen der (mistet den et minutt senere, for så å ta den igjen) spiste Thai Take Away i Eidsfjord, ble lamslått av Vøringsfossen og tok en søndagsburger ved Steinsfjorden før vi landet på sofaen hjemme og trykket play på fjernkontrollen til Get-boksen.

Reiserute vestlandsferie 

 

 

 

 

 

 

 

  Å Vestland, Vestland! Når eg ser deg slik
med fagre fjell og fjord og tronge vik,
det stig i all sin venleik stort og vilt
og atter møter meg så mjukt og mildt.

Og gleda strøymer i meg still og stor
med glans av bjørkeli og blåe fjord.
Og i meg sjølv eg kjenner dypter av
den stille skogen og det store hav.

Min lette båt ein solblank kveld eg ror,
sjå fjell og himil sym på stille fjord,
og djupe dalen med sitt grøne fang,
som skin av lauv og blom frå lid og vang.

Sjå skuggane som kliv dei kvasse fjell,
lik dagsens timar tøyer seg mot kveld.
Det sveiper seg umtind og tronge dal
eit draumeslør av sumarnatti sval.


 

London calling

 • 24.10.2018, 10:49


https://unsplash.com/photos/bJYeDpdWdUU
 

Esperanto - En fantastisk opplevelse i Stockholm

 • 30.07.2017, 23:20

Av en eller annen grunn fant jeg det tydeligvis for godt å ikke poste dette innlegget tidligere. Hvorfor vet jeg ikke, jeg kan ikke huske årsaken til at jeg ikke skulle ville ønske å overøse denne restauranten med godord. Jeg besøkte Esperanto 5. november 2015 og det var en uforglemmelig opplevelse!

Jeg skal ærlig innrømme at lista ligger høyt når det kommer til fancy restauranter. I så måte er jeg helt sikkert et matsnobb, og jeg har (heldigvis) ingen anelse om hvordan budsjettet har vært. Det vil si; det har aldri vært noe budsjett. Det har mer vært litt sånn som; "Hm. Den restauranten høres bra ut. Vi booker". Og så har det bare blitt til at man har betalt regningen når den kommer på bordet. Noen ganger har man betalt den med forargelse, for det er faktisk ikke alle restauranter som burde legge lista (og regningen) så høyt, men enkelte ganger gjør det ingenting om prisen er stiv for opplevelsen man har hatt gjør at man plukker opp regningen med glede.

At noen bruker flere tusen kroner på et måltid er sikkert en gåte for mange, men da kan jeg fortelle at det ikke er bare maten man betaler for. Det er stemningen, folkene som jobber der, hele sjallabanget! Å gå på en langt over gjennomsnittet god restaurant er en opplevelse. Og når kokken, servitørene og alle på stedet legger sjela si i det de driver med; ja da har det en tendens til å bli riktig så bra! 

Et av disse stedene som legger seg på minnet er restauranten Esperanto i Stockholm. Er det noen som virkelig fortjener Michelinstjerner i hopetall så er det dem. En stjerne i Michelingguiden er på langt nær nok. For jeg vurderer seriøst å dra tilbake til Stockholm, kun for å booke et bord på Stockholms (kanskje) aller beste restaurant. For en gjeng - for en service - og for en meny! Sayan Isaksson; Takk for et fantastisk måltid, nydelig vin og en uforglemmelig service! Ditt sted troner fortsatt i topp tre av mine restaurantbesøk. Og jeg kommer tilbake. 

 

 

 

Skal du til Stockholm? Da synes jeg du skal vurdere å ta med kjæresten hit :) 

Morsomme spiderman egg til frokost

 • 21.03.2016, 12:13

 

 

Frokosten skulle egentlig være eggerøre, men det ble hardkokte egg litt "spiderman style" istedet. Det er superenkelt å lage morsomme varianter av egg til påskefrokosten. Alt du trenger for å lage disse er konditorfarge og egg;

1) Ta konditorfarge i en skål med vann

2) Kok eggene (hardkokte fungerer best)

3) Slå de varme eggene forsiktig så skallet sprekker

4) Legg eggen i skålen med konditorfarge for avkjøling

 

Jeg lot mine ligge i skålen mens jeg var på trening, ca to timer. De trenger sikkert ikke ligge så lenge, men ligger de for kort er den kun "hinnen" som får farge, og du vil jo at egget skal få farge også så tipper at de bør ligge en time i fargebadet.

God påske!

Griser i stamp - Kvikk Lunsj kake

 • 20.05.2015, 22:55Etter jeg så bilder av "pigs in mud cakes" på nettet ble jeg inspirert og fikk lyst til å lage en Kvikk Lunsj kake selv. Men man kan jo ikke bare lage kaker sånn i hytt og gevær så jeg har ventet på en anledning. På selveste nasjonaldagen tenkte jeg at griser i søle måtte være innafor og jeg skred til verket. Det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd på forhånd, men det tok jo litt tid.


Lyst til å prøve du også?
Jeg brukte sjokoladekake, sammen med bringebærmousse og friske bringebær. På toppen hadde jeg en "melkesjokoladesmørostekrem" som jeg helt sikkert kommer til å lage flere ganger. Den var supergod! Jeg brukte 11 pakker med KvikkLunsj. Grisene laget jeg av marshmallowfondant og konditorfarge.

Kaken kan helt sikkert varieres i det uendelige, og sjokoladen rundt og på toppen redder utseendet på kaken så det er nesten umulig å ikke bli fornøyd med utseendet ihvertfall.

Her er oppskriften og fremgangsmåten jeg brukte:

Begynn med bringebærmoussen.
Den trenger å avkjøles et par timer i kjøleskapet for å stivne så like greit å starte med den.

Du trenger:
350 gram bringebær
80 gram sukker
5 gelatinplater
5 dl kremfløte
2 ss sitronsaft 

Legg gelatinen i kaldt vann i minimum fem minutter.
Kok opp bringebærene sammen med sukkeret. La det koke 3-4 minutter før du bruker en stavmikser. Sil av bringebærblandingen så du unngår steinene i moussen. Rør inn sitronsaften og gelatinen. Sett blandingen i kjøleskapet mens du pisker opp kremen. Ikke pisk den for lenge, du vil ikke at det blir til smør... Sett kremen i kjøleskapet til bringebærblandingen har kjølnet (men ikke stivnet!) Når bringebærblandingen er avkjølt blander du den pent inn i kremen. Vær nøye så du unngår geltatinklumper i den ferdige moussen. Sett blandingen tilbake i kjøleskapet og la den stå til du skal pynte kaken.

Sjokoladekaken lager du slik:

Du trenger:
60 gram mørk sjokolade
0,5 dl kakao
1,1 dl vann
1,5 dl seterrømme
150 gram smør
2,5 dl sukker
3 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker 

Sett ovnen på 180 grader og smør to springformer på ca 20 cm i diameter. 

Hakk sjokoladen og bland inn kakaoen. Kok opp vannet og hell det over sjokoalden. Pisk til sjokoladen er smeltet. Så pisker du inn rømme og setter blandingen til side. 

Etterpå pisker du det romtempererte smøret sammen med sukkeret. Pisk det hvitt og luftig. Pisk inn eggene og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Så blander du inn sjokoladen og fordeler i de to formene. Stekes i 20 minutter eller til kaken(e) er gjennomstekt. Avkjøl og ta ut av formene. 

Når kakene er kalde deler du begge i to på langs. Legg kake, bringebærmousse og ferske bringebær lagvis på et fat. Avslutt med et kakelag på toppen. Del Kvikk Lunsj sjokoladene i to og to (det er enklere, og penere, å feste to og to stenger til kaken, enn om du brekker de alle i fra hverandre), fordel de rundt kaken og fest med et pent bånd.

Så lager du sjokoladekremen som skal være "gjørmebadet" til grisene.

Du trenger:
250 gram smør
200 gram melis
200 gram melkesjokolade
30 gram kakao
100 gram kremost
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeessens
 

Bland smøret, melis, sitronsaften og vaniljeessensen i en kjøkkenmaskin og pisk til det blir hvitt. Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn kakaoen og rør det sammen med smørblandingen. Pisk inn kremosten til slutt, pass på at du ikke pisker for lenge for blandingen kan skille seg. Fordel sjokoladekremen over toppen av kaken og pynt med griser. Om du ikke orker å lage grisene kan du pynte med nonstop, bær eller noe annet i stedet. 

 

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

 • 15.02.2015, 21:33
Begynn med å lage sjokoladeskålene. De kan gjerne lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskap til desserten skal serveres. Merk; lag pasjonsfruktmoussen samme dag som den skal serveres, både smak og konsisens er bedre på dag 1.

Det er forholdvsis enkelt å lage sjokoladeskåler så lenge du tar noen forholdsregler... Jeg har forsøkt meg litt frem og har kommet frem til at vannballonger har best form, men de er skjørere enn vanlige ballonger. Det kan fort by på noen utfordringer... 

Dette trenger du:
Sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade)
Vannballonger
Formfett
2 dl Pasjonsfruktpurè (jeg fant i frysedisken på Ultra)
4 egg
110 gram sukker
2,5 dl kremfløte
6 plater gelatin

Denne oppskriften holder til 10 personer. Jeg har med vilje utelatt mengde sjokolade og antall ballonger fra oppskriften. Det betyr at om du er god, evt har flaks, trenger du bare 10 ballonger og 300 gram sjokolade til 10 personer. Jeg pleier å bruke samme mengde til 6 personer og da har jeg alltid noen "ikke så veldig perfekte" sjokoladeskåler stående igjen i kjøleskapet. 

Dagen før servering:
Blås opp vannballongene til ønsket størrelse. Jo likere jo bedre. Dypp de i smeltet sjokolade og sett de på et brett som du plasserer i kjøleskapet. Smør inn ballongene med formfett så de slipper lettere. Når sjokoladen er stiv, lager du et lite hull og slipper luften forsiktig ut av ballongen. Om ballongen sitter fast i bunnen og lager hull kan dette tettes med litt mer smeltet sjokolade i etterkant. Av åpenbare grunner anbefaler jeg å lage flere sjokoladeformer enn du trenger, og vær forsiktig så ikke sjokoladen er for varm. (Den bør uansett ikke holde mer enn rundt 40 grader når den smeltes, men er man ivrig går det gjerne litt fort i svingene. Tro meg; du vil ikke at ballongen sprekker i skåla med smeltet sjokolade...)Samme dag som desserten skal serveres lager du desserten ferdig.

Start med pasjonsfruktmoussen:
4 plater gelatin, legges i en skål med kaldt vann
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rør inn gelatinen. La det avkjøles mens du lager resten.

2,5 dl fløte piskes til krem og settes til side (i kjøleskap)

2 eggehviter og 50 gram sukker piskes stivt (til marengs) og settes til side i kjøleskap.

2 eggeplommer og 60 gram sukker piskes til eggedosis.

Når pasjonsfruktpureen har nådd romtemperatur vender du denne i eggedosisen. Ta pasjonseggedosisen og vend dette i kremen før du til slutt vender hele sulamitten opp i marengsen.

Ta moussen i en sprøytepose og fyll i sjokoladeskålene. (Det er viktig at du ikke lager "topper" på moussen om du vil at gelelokket skal se bra ut) Sett sjokoladeskålene kaldt slik at moussen stivner. 

Så lager du gelèlokket:
2 plater gelatin legges i en skål med vann.
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rør inn gelatinen og kjøl ned. Når geleen er romstemperert heller du denne forsiktig på toppen av moussen i sjokoladeskålene. La stå kaldt til servering.

Pynt så etter eget forgodtbefinnende og gjør deg klar til å motta applausen fra middagsgjestene... 


 
På jakt etter noe godt til?
Dette er overhodet ikke ment som alkoholreklame, men jeg synes det er vanskelig å finne gode dessertviner. På Vinmonopolet anbefalte de meg denne. Den sprudler, smaker markjordbær og passet kjempegodt til pasjonsfruktmousse og sjokolade. Og for første gang i historien ville gjestene (og jeg!) ha litt mer dessertvin etter glasset var tomt så neste gang blir det definitivt to flasker av denne.

 
 

Hvit sjokolademousse med et smell

 • 11.07.2014, 14:23Hvit sjokolademousse smaker utrolig godt og denne desserten er litt morsom i tillegg. Husker du godteriet som knaser, popper og smalt når man tok det i munnen? "Popping candy" kalte vi det, og det er en av ingrediensene i toppingen, noe som har en tendens til å overraske gjeste en smule... 

For å lage hvit sjokolademousse til 4 personer trenger du:
1,25 dl helmelk
45 gr sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
1,5 plater gelatin
75 gr hvit sjokolade
1,5 dl kremfløte 

Topping:
15 gr Rice Crispies
20gr mørk sjokolade
1 ss Popping Candy 


Slik gjør du det:

Begynn med toppingen
Smelt den mørke sjokoladen i vannbad: Sett en liten kjele i en større kjelle med kokende vann. Ta sjokoladen oppi den lille kjelen og rør rundt til sjokoladen er helt smeltet. Pass på at du ikke får vann oppi sjokoladen og at sjokoladen ikke får for høy temperatur. Blir den for varm blir den ødelagt... Bland sammen den smeltede sjokoladen med rice crispies og popping candy. Klem det ut over et bakepapir og la det stivne (sett det gjerne i kjøleskapet)

Lag sjokolademoussen
1: Legg gleatinen i bløt i kaldt vann.
2: Kok en saus av eggeplommer, 20 grem sukker og melk: Varm melken til kokepunktet. Legg eggeplommene og sukkeret i en bolle, hell melken over. Helt alt tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. Det må ikke koke! Om det begynner å koke vil det skille seg og det vil man ikke...
3: Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sausen.
4: Hakk den hvite sjokoladen i biter og rør den inn i sausen. 
5: Sett sausen til kjøling (men pass på så den ikke stivner!)

6: Pisk kremfløten til slapp krem og rør den inn i den avkjølte sausen.
7: Pisk eggehviter og tilsett resten av sukkeret (25gr) litt etter litt. Du trenger ikke å stivpiske eggehvitene, røren skal være litt blank og bløt. Bland eggehvitene inn i røren
8: Fyll i porsjonsglass og sett kaldt i 3-5 timer.

Før servering knekker du opp biter av den kule, krønsy sjokoladetoppingen og legger i glassene.

 

 

Taste of Oslo på lørdag

 • 30.08.2013, 13:37

Det er ikke lenge igjen til jeg skal på matfestivalen Taste of Oslo. Programmet frister bokstavelig talt og jeg gleder meg til å se hva som skjer nede på Kontraskjæret. Her har jeg samlet noe informasjon av det som skjer i morgen. Kommer du også eller?Electrolux Chef's theatre (Bemannet av Kulinarisk Akademi)
13:00 - 13:45: Ristet landbrød med skogsoppsautê
14:15 - 15:00: Kveite Green Curry
15:30 - 16:45: Åpen lasagne med flaket torsk, blåskjellnage, råmerinert fennikel og urteolje
19:00 - 19:45: Lammekjøttboller med couscous og avjar
20:15 - 21:00: Ristet landbrød med skogsoppsautê

Taste Theatre
13:00 - 14:00: Masterchef og boksignering med Eyvind Hellstrøm
14:00 - 14:30: Zeta Di Luca med Per Nilsson / Mans Falk
15:00 - 15:30: Hele Norge Baker med Anne Brith Davidsen
16:00 - 16:30: Eataly
19:00 - 19:30 ORO med Alex
20:00 - 20:30: The Thief med Johan Laursen
21:00 - 21:30: Eataly med Tobias Valentin Grotta 

Vi har bestilt VIP bord til kl 19 og får servert en signaturrett fra hver av restaurantene som er representert. Ser frem til å sjekke ut hva de alle har å by på og gleder meg til å tilbringe kvelden med andre matentusiaster. :)

Sjekk ut videoen og kom i stemning du også :) 

Teller ned dagene til Taste of Oslo

 • 22.08.2013, 09:32

Dagene flyr og snart er det duket for årets store happening! Matfestivalen Taste of Oslo starter til neste uke. Jeg er klar for å la sparkel, gipsplater og skruer ligge rolig en stund, for neste lørdag skal jeg sjekke ut hva som står på menyen på Kontraskjæret...Det har dessverre blitt noen endringer i billettene, de kulinariske billettene jeg kjøpte selges ikke lenger og jeg må nedgradere meg selv til rigsdalerbillett. I tillegg kjøper man ikke billett til en spesifikk dag, men kan bruke billetten når man vil. Det er jo et sjansespill, for om "alle" bestemmer seg for å gå på lørdag ser jeg for meg at det kan oppstå et lite logistikkproblem.

Heldigvis har arrangøren av Tast of Oslo vært involvert i denne type festival før. Det var de som arrangerte Taste of Amsterdam, så det kommer sikkert til å løse seg om det oppstår lange køer. For min del håper jeg det blir kø og masse mennesker. Vi trenger denne festivalen i byen vår og jeg håper så mange som mulig kommer! Jeg står gjerne litt i kø for å sikre meg at dette er en tradisjon som opprettholdes! Hipp hurra for Taste of Oslo!

Sett av neste helg og gled deg til å lære noe nytt, kanskje oppleve noen nye smaker og å ha det hyggelig med en hel masse andre matglade mennesker :)

Billetter kjøper du på Billettservice på forhånd (kr 185,-) eller så kan du kjøpe billetter i døra. (kr 220,-) 

Sees vi??

BAR Tjuvholmen. Fin lokasjon, men elendig service.

 • 19.07.2013, 11:24Jeg elsker å sitte ut i solen og synes Tjuvhomen ligger fantastisk til med ettermiddagssol, sjøskvulp og mye liv. Dessverre er det ikke alle restaurantene langs bryggekanten som lever opp til forventningene. BAR er en av dem.


Forrige lørdag gledet jeg meg til å sitte ute og nyte en god flaske rosé, bra mat og samtale med en god venninne. Vi booket bord på BAR og når vi kom fram fant vi et bord ute i solen. So far so good. Servitøren var av det litt vel hyggelige slaget og vitset om at venninnen min ble så full forrige gang at "hun måtte ta det rolig denne lørdagen". Jeg kikket på henne og hun ble sittende som et spørsmålstegn. Det var tydelig at han som jobbet der gjorde alt han kunne for å virke morsom. Men å late som om han hadde sett en av gjestene tidligere, drita full, er lite sjarmerende. Ihvertfall når vi begge har runda 35 og ingen av oss er overstadig berusa på byen lenger. 

Det hadde sikkert funka på en tjueåring som er stamkunde men for oss begge ble det veldig pussig. At han også snappet med seg navnet hennes i farta og brukte det mot henne, som om han kjente henne godt, gjorde ikke saken noe bedre. Hva de andre kundene tenkte om oss vil jeg helst ikke vite. Pinlig. Etter endel ablegøyer kom han for å ta bestillingen på drikkevarer. Rosévin hadde de ikke. Men servitøren kunne opplyse om at de "hadde en magnumflaske som kostet rundt 1000 lappen eller mer (han var ikke sikker på hvor mye) og en rosévin som ikke var noe god." Jaha.

Vi gikk for en flaske hvitvin. Den var helt okei. 

Så skulle vi bestille mat.
Den overivrige servitøren kunne fortelle oss at han allerede visste hva vi skulle ha, så vi trengte ikke bruke så mye tid på menyen. Etter å ha avslått "forslaget" hans bestemte jeg meg for blåskjell og venninnen min bestilte burger med frites. Jeg spurte høflig om jeg kunne bestille en frites ved siden av blåskjellene, da det er ganske standard. Men nei. Svaret vi fikk var at "Pommes Frites får du kun om du bestiller burger. Det kan ikke bestilles som sideorder." Nehei? Man har det på menyen men man kan ikke kjøpe det ved siden av? Aioli var heller ikke mulig da det "fulgte med en urtedressing". 

Ikke vet jeg om dette er fordi man skal unngå bestillinger av "billig mat", men så lenge jeg allerede hadde bestilt blåskjell klarer jeg ikke å se hva som er problemet. 

Så mye for service altså. Det er ikke første gang vi har spist på BAR, men denne kvelden tok kaka.

Så hvorfor valgte vi egentlig å spise på BAR? 
I fjor serverte de en super skalldyrsalat. Den var supergod og jeg hadde gledet meg til å spise den igjen. I år var den fjernet fra kartet. Synd. Maten er helt okei på BAR, det er ingen åpenbaring men den funker, og så er det så fint å sitte ute der. Og det er vel grunnen til at vi har havnet der nå og da. Nå kommer jeg ikke tilbake igjen. Dårlig service og selvgode kelnere som driter ut kundene kan man ikke leve lenge på.

I kveld skal jeg heller spise på Bølgen og Moi. På Tjuvholmen.
De er heller ikke kjent for verdens beste service, jeg har vært der før også, men kanskje de overrasker oss positivt denne gangen? Rapport kommer...
 Miljø

Uteserveringen er fantastisk. Mest på grunn av sola på sommerstid.
Treningkast 5.

Service
Overivrige servitører, dårlig vinutvalg og laber interesse for at kunden. At man ikke kan bestille frites til blåskjellene er for dårlig.
Terningkast 2

Maten
Blåskjell er godt, det skal mye til for å bomme på den. Barburgeren var vissnok også god. Men det var ingen sensasjonell opplevelse.
Terningkast 4. 

Sånn alt i alt
Helt greit. Og det frister ikke til gjentakelse. Om den overivrige servitøren da ikke flytter tilbake til Sverige og Bar setter skalldyrsalaten tilbake på menyen. Da skal jeg vurdere det.
Totalt terningkast for Bar Tjuvholmen: 3 

Restaurant Melisse, Los Angeles

 • 08.07.2013, 22:46
Michelin restauranten Mèlisse er vel den restauranten som har gitt oss noen av de beste matminnene våre ever. Vi booket bord fra sofakroken i Oslo og satte snuta mot LA. Utseendet til restauranten var temmelig anonymt, men når man åpnet døra ble det noe ganske annet. Trendy, lunt og lekkert. Mèlisse fylte 10 år og hadde derfor en jubilleumsmeny i bakhånd. Den gikk vi glatt for, og vi angret ikke et sekund! Maten var fantastisk og minnene er like bra. Et vidunderlig måltid. 


Miljø
Melisse ligger veldig anonymt til. Det var så vidt taxisjaføren vår ante hvor han skulle, men når vi åpnet dørene til restauranten skjønte vi at dette besøket kom til å bli bra. Et intimt og veldig hyggelig lokale.
Service
Servicenivået var høyt. En ansatt per gjest, om ikke fler. Alle var smilende, blide og hyggelige!
Terningkast 6.
Maten
Alt som ble servert var fantastisk! Ikke en rett skuffet. Dessverre hadde jeg skikkelig jetlag og var i ferd med å sovne ved bordet da vi hadde fire retter igjen. Neste gang (ja, for det kommer helt klart til å bli "en neste gang") skal jeg ikke gjøre den tabben igjen. 
Terningkast 6.
Sånn alt i alt
Å bestille bord på Melisse var ikke så vanskelig. Men det er mulig vi hadde flaks. 
Totalt terningkast for restaurant Melisse: En soleklar sekser!! 


 

Vox Restaurant, Reykjavik

 • 08.07.2013, 22:45Island er et fantastisk land. Vi tilbragte en langhelg i Reykjavik i mars i 2009 og det er en av de mest minnerike feriene jeg har hatt noensinne. Jeg var utrolig skuffet da vi landet på Keflavik og satt i taxien på vei mot byen. Alt vi så rundt oss var grått. Det luktet promt og det var ikke et menneske (eller dyr) å se noe sted. Etter å ha lempet fra oss bagasjen var det bare å dusje og gjøre seg klar for restaurantbesøk på Vox.

Det besøket startet en fantastisk helg på Island. Oppturene var utrolig mange, men når jeg ser tilbake på bildene vi tok er det Vox og stedet Tingvellir jeg husker aller best og har lyst til å reise tilbake til...Det var ingen strek i regningen. Summen var heldigvis heller ikke i norske kroner...

Du finner Vox Restaurant på Hilton Hotel, Sudurlandsbraut 2, 108 Reykjavik


Miljø
Vox ligger på Hilton hotell. Vi valgte å gå bort da det ikke var så langt unna vårt hotell. Den tabben gjør man ikke igjen for det blåste godt den dagen vi hadde reservert bord... Klimaet på Islan varierer veldig og det er ikke alltid like morsomt å ankomme en bedre restaurant med hår som en høysåte.
Terningkast 4.

Service
Servicenivået var helt okei. Ikke noe å skrive hjem om, men ikke dårlig heller.
Terningkast 4.

Maten
Maten var god. Rettene var godt tilberedt, vinen passet ypperlig til og alt var bare velstand. Samboeren min spiste lundefugl (puffin) og det er jo litt pussig ettersom fuglen er fredet i Norge. Men på Island var det tyedligvis fritt frem for å spise stakkarene.
Terningkast 5.

Sånn alt i alt
Å besøke Vox er bedre enn å gå i turistfella og havne på restaurant "Perlan". Vi spiste der også og det var langt fra noen flott opplevelse. (Men det er en annen historie) Vi kan helt klart anbefale en kveld på Vox, det er god mat og god vin til en okei penge!
Totalt terningkast for restaurant Vox: 5 

Uncle Jacks Steakhouse, New York

 • 08.07.2013, 22:43

Kobe er fra Japan. Alltid. Spiser du biff "Kobe style" er det ikke skikkelig Kobe. Bare nevner det... Skal man spise biff så skal man gjøre det skikkelig. 

Vi fant Uncle Jack´s ganske så tilfeldig.
Planen var egentlig å ta en fest i Meatpacking District i New York, men vi ble stående i kø og så var vi så innmari sultne... Ettersom vi har næringsvett tenkte vi "la oss spise mat først, og så går vi ut etterpå". Som sagt så gjort. Men hvor skulle vi spise?

Trikset var å stoppe første taxi, forklare at vi "var veldig sultne og trengte noe "skikkelig mat". Nå.
Kanskje han kunne kjøre oss til et sted ikke altfor langt unna?" Vi skulle jo tross alt tilbake til samme sted etter måltidet var fortært. Joda, den snille mannen i den gule bilen kunne kjøre oss til en nærliggende restaurant som var åpen. Ikke noe problem. Og vips! Så var vi på Uncle Jack´s Steakhouse. Heldigvis hadde de et ledig bord også.


Det viste seg at de hadde peiling på biff på denne restauranten.
Alt kjøtt som serveres er personlig valgt ut av eieren, William Degel. Det blir oppbevart i egne beholdere slik at det ikke serveres før det er 21-28 dager gammelt. Da er kjøttet mørest og på sitt beste når det kommer til smak. Uncle Jacks har også Kobe biff på menyen. Kobe er biff fra den svarte Tajima-ushi rasen av Wagyu storfe, de er alet opp etter strenge tradisjoner i Kobe i Japan. Kobe biff er velkjent for sin smak, mørhet og fettfattige, marmorerte textur. Storfeet er faktisk massert med Sake (risvin) hele livet... Ikke rart biffen koster litt mer enn en gjennomsnitts ytrefilet fra Norge.

Interiøret på Uncle Jacks er lunt og hyggelig
New York er en stor by. Uansett hvor mye rødvin man har drukket blir ikke verden noe mindre... "This is a knife" Jepp, det er det jammen. Eller machete... Man trenger godt verktøy når man skal kutte biff. Ettersom vi var helt åpne for hva vi skulle spise lot vi servitøren velge for oss. Han mente en t-bone steak ville passe midt i blinken til våre sultne mager. Det morsomme var at vi fikk en biff på deling. Amerikanske t-bone steaks er nemlig ikke små pinglebiffer som de man finner i frysedisken på Ultra...


Kjøttet vårt ble servert med mashed potatoes, eller potetstappe om du vil.  
Vi hadde bestilt en potetstappe med spinat og en potetstappe med hvitløk selv om servitøren insisterte på at det holdt med en porsjon på deling. Det eneste våre norske ganer savnet under det magiske måltidet var saus. På Uncle Jacks serveres det meste kjøttet kun med sin egen stekekraft. Den er smakfull, men på langt nær så god som en digg saus. Vurderer å ta med en liten klunk bernaise på innerlomma neste gang vi skal dit. For det er klart vi skal tilbake igjen. Og da er det Kobe som står på menyen...

Det hører med til historien at vi aldri kom oss på byen den kvelden. Vi var altfor mette, det hadde holdt lenge med kun én porsjon stappe når kjøttstykket er så stort at du kan bruke det som paraply.

Du finner Uncle Jack´s tre steder i New York: 
Bayside, 39-40 Bell Blvd. Bayside, NY 11361
Westside, 440 Ninth Avenue, New York, NY 10001
Midtown, 44 West 56th St. New York, NY 10019

Til info:
Det finnes mange restauranter som serverer biff "Kobe style", det er biff fra kryssede Wagyu og Angus. Det er diskutert om ikke det kjøttet er minst like bra som Kobe, det er også massert med Sake, men saken er at disse dyrene er oppvokst på korn og annet gress enn de tradisjonsrike Wagyue dyrene. Hos Uncle Jack´s serverer de uansett tradisjonsrik Kobe.


Miljø
Jacks er et hyggelig sted. Enkelt og greit.  
Terningkast 4.

Service
Alle smiler og er hyggelige, og de har skikkelig peiling på kjøtt. La de ansatte ta seg av bestilingen så er du garantert en heftig biffopplevelse.
Terningkast 5.

Maten
Biffen smeltet på tungen. Bokstvelig talt.
Terningkast 5.

Sånn alt i alt
Oppsummeringen etter måltidet på Jacks var at vi skulle tilbake igjen. Og det har vi vært. Da spise vi Kobe og det besøket var like bra som dette.
Totalt terningkast for Jacks Steakhouse: 5

Humarhusid Restaurant, Reykjavik

 • 08.07.2013, 22:41


Jeg skal gladelig innrømme at jeg er glad i hummer. Om den er tilberedt riktig. Hummer er i grunnen ganske så smaksløst om man sammenligner med sjøkreps eller kongekrabbe, så om hummer skal glede ganen anbefales det å gratinere den. Eller å lage en hummerbisque så smakene virkelig kommer til rette. 

På Island fant vi restauranten "Humarhusid", som seg hør og bør er det mye hummer og sjømat på menyen der i gården, men de har også vegetarretter og kjøtt. Jeg mener å huske at vi gikk for et par forretter hver og en middagsrett, men eksakt hva vi bestilte og spiste husker jeg ikke idag. Hva jeg kan huske var at vi hadde hummer i alle rettene. Hummersuppen var magisk! Bildene taler for seg, vi rakk tydeligvis ikke å ta bilder før etter maten var spist...

Yes! Jeg fant heldigvis et "før" bilde også

 

Du finner Humarhusid Restaurant / The Lobster Restaurant i Amtmannsstíg 1, 101 Reykjavík Tel.: (+354) 561 3303


Miljø
Humarhusid er et trivelig lite trehus, med antikvariske møbler og generelt hyggelig stemning.
Terningkast 4.

Service
Helt okei service. Vi ble ikke etterlatt til oss selv og vi ble heller ikke overvåket konstant. Glassene ble fylt i akkurat passe tempo, det vil si at vi rakk å drikke endel under måltidene og var rimelig skeive i skøytene da vi hadde betalt regningen...
Terningkast 4.

Maten
Å bare spise hummer kan fort bli kjedelig. Suppen var helt klart den beste retten, men de andre var også veldig gode. Hipp hurra for at de gjør hummer morsomt.
Terningkast 5.

Sånn alt i alt
De fleste gangene lønner deg seg å gjøre litt research før man reiser steder, slik at man kan lokalisere restauranter og bestille bord. Vi bestilte på forhånd og det var nok lurt for det var fullt på Humarhusid da vi var på besøk. Totalt terningkast for Humarhusid: 5 

 

Oppskrift på nydelig gresskarsuppe

 • 08.07.2013, 22:39

Å lage suppe er ikke så vanskelig og gresskarsuppe er noe av det beste jeg vet! Etter Halloween er det en mengde gresskar til salgs for en billig penge, disse kan til fordel brukes i suppe. Ellers kan man selvsagt kjøpe gresskar på boks. 

Fordelen med å bruke gresskar på boks er at man slipper jobben med å hule ut og kutte gresskaret selv. I tillegg et gresskaret most slik at man forkorter koketiden noe. Personlig valgte jeg å gå for boksvarianten, jeg fant boksen på Ultra og den ser slik ut:For å lage gresskarsuppe trenger du: 

1 løk
1 hvitløk
1 chilli
2 dl fløte
Litt kyllingkraft
1 l vann
Salt og pepper
Litt rømme

Sånn gjør du:
Fres løken i en kjele sammen med olje. Når løken er gyllen putter du i hvitløk og chilli. La det frese i 30 sekunder. Ta i gresskaret, vann, kyllingkraft og fløte. La det koke i ca 30 minutter. Ta i salt og pepper etter smak, bruk stavmikser og jevn ut suppen.

 

Ta litt rømme på en skje og lag et fint mønster i suppetallerkenen før du serverer. Yums!!

 

Taste of Oslo arrangeres på Kontraskjæret i Oslo

 • 08.07.2013, 22:07


Nå er det bare å glede seg. Matfestivalen Taste kommer endelig til Oslo! Den første "Tastefestivalen" ble arrangert i London. Det er nå ti år siden og i år arrangeres festivalen i hele 19 land. Er du en foodie, elsker du å spise mat på restauranter som virkelig kan sakene sine og prøver du ut spennende retter hjemme? Da er garantert "Taste of Oslo" noe for deg! 

Uansett hvor Taste arrangeres rundt om i verden representerer det en himmel for deg som er glad i mat. Verdensberømte kokker, byens beste restauranter og noe godt i glasset går hånd i hånd med kokkekurs, smaksprøver og annen underholdning. 

Taste of Oslo arrangeres for første gang nå i 2013, men det er vissnok signert en kontrakt for 3 år så vi kan se frem til matfestivalen noen ganger til. Arrangøren har ikke vært sjenerøs med detaljene, men torsdag 29. august forandres Kontraskjæret ved Akershus festning til et gedigent kjøkken. Festivalen varer hele helgen og avsluttes søndag 2. september. 
I følge Osloby er i hvertfall Terje Ness (Oro), Even Ramsvik (Ylajali) og Allan Poulsen (Bagatelle og Lille B) med under Taste of Oslo. Flere navn er nevnt og flere navn kommer nok etterhvert. Poenget er at festivalen skal inspirere, motivere og undervisse publikum. Slik at de (jeg) kan lykkes enda bedre på kjøkkenet hjemme. Personlig kommer jeg til å delta på workshops og få med meg noen forelesninger. Så kan man jo be til værgudene og håpe at været er like bra som det er nå om dagen. 

Har du lyst til å følge med på hva som skjer utover kan du følge med på Facebook, der kan du også stille spørsmål til arrangøren. Jeg er foreksempel veldig spent på hvordan programmet blir. Og så lurer jeg på hvorfor det ikke følger med noen kokebok om man kjøper de dyreste billettene...? Jeg har tenkte å dra på Taste of oslo på lørdagen, men om programmet på torsdag og fredag er bra så kanskje det blir flere ganger. Er det det samme som skjer hver dag, eller er det forskjellig? Se, det hadde jeg likt å visst. Jo før, jo bedre :) 

Jeg klapper i hendene og gleder meg til august.
I mellomtiden følger jeg spent med Taste of Oslo på Facebook, Twitter og Instagram så lenge. På sistnevnte (altså Instagram) kan man også vinne VIP billetter til festivalen. Jeg er selvsagt med i konkurransen og det hadde vært gøy om du var det samme. Så kan vi jo telle ned dagene til festivalen starter og krysse fingrene for å vinne billetter sammen... 

 

Litt av oppskriften på Taste av Oslo er som følger:

 • 8 topprestauranter fra Oslo
 • 50 toppkokker fra Norge og utlandet
 • Et kokketeater, kokkeskole og vinteater
 • Prøvesmaking og kurs i matlaging
 • Bondens marked med lokale og økologiske produkter
 • DJ, musikk, god drikke
   

 Billettinformasjon:

Voksenbillett
koster 200 kroner og inkluderer kokebok, adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver.

Rigsdalerbillett
koster 440 kroner og inkluderer kokebok, adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver. I tillegg får du 250 NOK i rigsdaler

Kulinarisk billett
koster 785 kroner og inkluderer adgang til festivalen, teatrene, kokkedemonstrasjonene og smaksprøver, samt adgang til den kulinariske paviljongen med underholdning. I tillegg får du 300 NOK i rigsdaler og foodiebag.

Billetter kjøper du enkelt på Billettservice.Neste Taste of arrangeres i Durban i Sør-Afrika 26-28. juli. Stockholm står for tur etter Oslo så om det blir en suksess her hjemme kan det nok hende det rykker litt i reisefoten i september. En kulinarisk weekendtur til Sveriges hovedstad hadde jo ikke vært å forakte! Kartet viser hvor de ulike festivalene arrangeres i år, klikk på kartet så kommer du direkte til Tastefestivals.com.  


Oppskrift på Thai Red Curry. Eller var det Red Curry Thai?

 • 04.07.2013, 14:20

Navnet skjemmer ingen så jeg prøver meg med begge varianter. 
Jeg er så innmari glad i Red Curry, men jeg har aldri prøvd å lage det selv. Gleden stod derfor høyt i taket da jeg testet ut en oppskrift her om dagen. Det var supergodt og samboeren tok til seg to ganger (selv om han ikke jubler over thaimat) Om du også har lyst til å prøve å lage Red Curry hjemme kan jeg anbefale deg å teste denne varianten!

Du trenger:
4 gulrøtter
2 løk
4 kyllingfileter
2-3 ss red currypaste
2 bokser kokosmelk
2-3 ss fishsauce
5 lemon leaves (eller en "dert" med knuste lemon leaves)
3 lemongrass
1 bit fersk ingefær, ca 4x4 cm (kuttes i småbiter)
1 liten boks vannkastanjer
1 liten boks bønneskudd
1/2 rød paprika
10 sukkererter (valgfritt)
1 rød chilli (valgfritt)

Slik gjør du:
Du begynner med å skjære opp alle ingrediensene slik at du er klar til å ha alt oppi gryta etterhvert som ting blir ferdig. Lista med ingredienser er sortert ut i fra hvordan de bør havne i stekepanna,

Hakk opp gulrøtter og løk og ha det i en sautepanne med litt olje.
La det surre til gulrøttene har blitt litt myke. Ta ut gulrøttene og løken av panna og ha i kyllingen. Stek kyllingen lett (den skal gjennomkokes senere så ikke stek den ihjel) Ta oppi gulrøttene og løken sammen med kyllingen og ta oppi currypaste. Jeg bruker 3 spiseskjeer currypaste, men jeg er glad i mat som river litt i ganen. Om du ikke er glad i sterk mat vil jeg anbefale å begynne med kun en spiseskje currypaste. La det surre litt sammen.

Hell så oppi kokosmelken. Rør rundt.
Ta i en dæsj med fishsauce. Ca 2-3 spiseskjeer. Ikke lukt på fishsaucen, den lukter forferdelig og kan ødelegge matlysten helt (og nå som jeg skrev det er sikkert sjansen for at du lukter på den enda større. Beklager) Fishsaucen er en viktig ingrediens så ikke dropp den selv om den stinker. Er du glad i chilli kan du putte den i gryta nå.

Kutt lemongrassene i to, og del de på nytt igjen.
Knus de gjerne litt med kniven også før du putter de oppi med det andre. Ta oppi ingefær og lemonleaves. La alt småkoke i rundt 10 minutter. Når du er sikker på at kyllingen er gjennomkokt, og det liksom skiller seg ut en rød "hinne" på toppen av sausen, tar du i vannkastanjer, bønneskudd, paprika og sukkererter.

La det småkoke til grønnsakene er litt møre, men fortsatt sprø.
Smak til sausen med eventuelt litt mer currypaste. Server Thai Red Curry / Red Curry Thai med jasminris, basmati eller som jeg gjorde; bruk quinoa. (Quinoa er et alternativ til ris og poteter) 

Du kan selvsagt også bytte ut kyllingen med scampi om du har lyst. Eller kanskje bruke begge deler? Nam!

Velbekomme!

Oppskrift på sunne vafler

 • 02.07.2013, 00:29

Om du lager litt sunnere vafler kan du spise vafler til frokost. Proteinvafler er nesten like godt som ordentlige vafler, de metter bra og er et bedre alternativ enn tradisjonelle vafler.

Dette trenger du:
2 hele egg
2 eggehviter
3-4 dl melk (jeg bruker Styrk, den har mer proteiner)
4 dl havregryn
3 dl havremel
20 gram proteinpulver (uten smak)
20 gram smeltet smør
2 ts Splenda
1 ts Sukrin
1 ts bakepulver

Smell røra sammen og stek i vanlig vaffeljern.

Til fyll trenger du mager vaniljekesam og friske bær.

Dekk vaflene til med plast etter de har kjølnet så holder de seg ferske til frokosten dagen etter også. Velbekomme!

Saltbakte poteter

 • 18.05.2013, 18:48

Disse potetene passer godt til sommerens grillmat og er superenkle å tilberede.

Du trenger små partypoteter, vann, en kjele og masse salt.

Kok opp ca 800gr salt i rundt 2 liter vann, putt potetene oppi og legg på lokk. Kok potetene møre.

Skallet vil bli gråhvitt og potetene vil bli salte og møre. Server potetene med grillmat, aioli og en god salat. Velbekomme!

Oppskrift på potetlomper

 • 25.03.2013, 13:34


Før helgen fikk jeg plutselig lyst til å lage lomper. Sånne skikkelig gode hjemmelagde potetlomper. Hvor inspirasjonen kom fra er ikke godt å si, men resultatet ble ihvertfall spiselig og inspirerende nok til at jeg ikke skal kaste kokte poteter etter middagen igjen. Da lager jeg heller lomper av de. Det kan jo flere gjøre så oppskriften følger med :)

Det du trenger for å lage dine egne lomper er:
0,5 kg poteter
125 gr rugmel
125 gr hvetemel
1 ts salt

Slik gjør du:
Kok potetene slik at de blir gjennomkokte. La de bli kalde. Helt kalde. Det ultimate er å la potetene ligge i kjelen på kjøkkenbenken over natten. Dagen etter stamper du potetene godt og blander inn salt og mel. Rugmelet gjør lompene myke så ikke vær smart og bytt det ut med "mer hvetemel". Du trenger rugmel. Basta. Når deigen har fått passe konsistens (Den skal være litt klissete) ruller du deigen til en pølse og kutter den i like store biter.  

Form bitene til lomper. Jeg forsøkte å bruke kjevle men fant ut at jeg hadde bedre kontroll ved bare å bruke hendene. Pass på at du har nok mel på benken ellers setter lompene seg fast.

Før steking slår du av det meste av melet på lompa. Bruk stekepanne på middels varme. De ferdig stekte lompene legger du i et klede slik at de "myker seg opp" i dampen. 

Hold kontroll på varmen. Er panna for vam svir du lompene.

Lompene får de karakterisitiske brune flekkene og begynner å se ut som lomper! Jippi!

Jeg brukte litt chilli på noen av lompene. Kuttet chilli i små biter og trykket de ned i den ustekte lompa. Neste gang kommer jeg til å blande chilli direkte inn i deigen. 

Hjemmelagde lomper er perfekte å ta med på tur.

Venter på at grillen skal bli varm :)

Hjemmelagde potetlomper og grillpølser med ost og chilli. Livet er jammen ikke så verst!

Tips:  
Oppbevar lompene i en plastikkpose. Du kan også fryse de ned slik at du har ferske lomper til du evt skal ut på tur. 

Oppskrift på verdens beste gulrotkake

 • 05.03.2013, 21:43Jeg har lært at å bake ikke trenger å være den vanskeligste saken i verden. Man trenger bare de rette ingrediensene, god tid og litt tålmodighet. Jeg er kanskje ikke overvettes god på det siste, men litt planlegging og så fikser det meste seg allikevel.

Jeg har alltid fått servert en fantastisk gulrotkake med ostekrem av venninna mi. Derfor har jeg aldri turt å gå den veien der selv. "Den blir jo aldri like god som Vibeke sin, så da kan jeg likesågodt la være." Men nå har jeg omsider hoppeti det med begge beina og om jeg kan si det selv; resultatet ble ikke så verst. Jeg har prøvd ut oppskriften et par ganger og nå har jeg fått bestilling på konfirmasjonskake, så noe riktig har man gjort. Veldig hyggelig, altså. Tusen takk, Ellen! 

Under følger oppskriften på  "min" gulrotkake. Ostekremen inneholder hvit sjokolade og er superdigg! 

Til selve kaka trenger du:
4 egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
4 dl revet gulrot 

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker stivt til eggedosis.
Bland alt det tørre i en bolle; mel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsikitg inn gulrøttene.

Stek kaken på 175 grader i ca 25 minutter. Jeg liker å steke kaken i to omganger så jeg får to kakebunner. (Husk å redusere steketiden)

Til digg ostekrem trenger du:
Ca 300 gr kremost naturell
Ca 250 gram romtemperert smør
100 gram smeltet hvit sjokolade
Ca 400 gr melis
 
Legg osten og smøret på benken så det får romtemperatur så det er lett å piske det sammen. Hell i den smeltede hvite sjokoladen (bruk vannbad og LAV varme. Hvit sjokolade blir ødelagt om du bruker sterk varme) Rør alt sammen. Ta i melis til konsistensen blir bra og smaken likeså. Jeg bruker rundt 400 gram til dobbel kake.

Vent til kaken er kald og smør ostekremen på toppen av bunn nr 1. Legg på bunn nr 2 og smør inn resten av kaken med toppingen. Server. Spis.  

Restaurant Ylajali

 • 04.03.2013, 19:35

Er du sulten, tålmodig og glad i nydelig mat bør teste ut Oslo restauranten Ylajali. Stedet har fått sitt navn etter Knut Hamsuns figur "Ylajali" i romanen "Sult". Den fristende kvinnen Ylajali bodde etter sigende i annen etasje i bygningen som nå huser restauranten ved samme navn. Vi spiste der og var helt greit fornøyd med alt, bortsett fra maten. Den var i toppklasse.

Hvordan var stemninga?
Lokalet er lyst, pent og minner meg om at jeg var glad jeg ble født på slutten av 70-tallet, jeg merker at interiøret ikke er helt min stil, men det funker på Ylajali. De store, hvite gardinene legger en behagelig demper i rommet og fungerer godt som skillevegger mellom de ulike avdelingene. Alle stoler er utstyrt med tepper, og det er bra. Kaldere restaurant har jeg aldri besøkt før. Personalet skjønner ikke hvorfor vi fryser, men vi noterer oss at også nabobordet har tatt pleddene i bruk så kanskje det føles kaldere for gjestene enn for de ansatte som farter rundt? Ett hett tips til de som driver restauranten; turn up the heat...

Forresten. Jeg har ett tips til; kutt ned på rettene og sett opp farta.
Vi hadde reservert bord til kl 20:30. Vi labbet ut av restauranten kl 01:00. Å bruke 4,5 timer på en middag er i overkant mye. Jeg er glad i å spise på restaurant, men jeg vil helst ikke bli en del av interiøret. Servitørene begynte serveringen i ekspressfart, den ene retten etter den andre ble plassert på bordet i et tempo som var Reodor Felgen verdig. Over på hovedrettene begynte tempoet å nærme seg normalen men så var det noe som skjedde. (Eller ikke skjedde) Osten og dessertene tok sååå laaaang tiiiid..... Når man begynner med dessertene kl 23:30 er det faktisk litt kjipt at man ikke er ferdig og ute av døra før kl 01. Nå skal det skal sies at vi ikke drakk store mengder alkohol, vi var såpass edru at ventet spent på at epilogen skulle ta slutt. Uansett hvor godt selskapet og maten er, så lir 4,5 timer litt langtekkelig. Det er ikke gitt at ethvert besøk på Ylajali tar så mange timer, det er fullt mulig at vi var litt uheldige, men uansett er det kjekt å fortelle selskapet hvor lang tid man bør sette av til måltidet. 

Men når alt kom til alt: Maten var fantastisk!
Får man servert mer enn fire retter er det fort gjort å "svi av kruttet" tidlig. Det er ikke sjelden at vi er storfornøyde til å begynne med, men entusiasmen daler ofte i takt med rettene. På Ylajali var det ikke slik. Vi fikk servert 20 retter og alle var like fantastiske. Dette stedet fortjener definitivt en stjerne, eller to, i Michelinguiden.

Terningkast 5 til Ylajali! :)

Kake uten gluten og sukker

 • 23.01.2013, 23:10


Eplekake uten mel og sukker

Det er mulig å lage en god kake uten å bruke verken mel eller sukker. Og det er mulig å gjøre det lettvint. Og hemmeligheten er en kakemiks fra Funksjonell mat. De bruker Sukrin i stedet for sukker erstatter hvetemel med mandelmel og fiberfin. Kaken smaker skikkelig bra og du kan bruke kakemiksen i mange varianter. Min favoritt er eplekaken og oppskriften er så enkel, og resultatet blir så bra, at jeg bare må delen den...

For å lage en knallgod eplekake uten mel og sukker trenger du:
1 pakke Kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje
2 epler, kuttet i småbiter
2 spiseskjeer kanel
2 spiseskjeer sukrin

Sånn gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen eggene, vannet og oljen i en bolle. Putt oppi kakemiksen og rør godt til du får en jevn røre.  Putt oppi litt av eplebitene og rør de inn. Ha røren i en smurt kakeform og putt alle de små eplebitene på toppen. Strø kanel og sukker over og sett kaken inn midt i ovnen. i følge oppskriften skal kaken steke ca 30 minutter, men min er aldri skikkelig stekt før jeg har latt den steke i 40-45 minutter. Det er grunnen til at jeg har begynt å kutte eplene i småbiter i stedet for å legge de på toppen i skiver (da bruker kaken enda lengre tid og jeg er redd den blir tørr i kantene)

Det er godt mulig det er ovnen min som fusker sånn at jeg må la kaken min stå så mye lengre enn beskrevet, så sjekk kaken underveis. Det er godt mulig at alle andre stekeovner bare trenger en halvtime på å gjennomsteke eplekaken. Kanskje min er i en slags "gå sakte aksjon" fordi den er misfornøyd med lønna.

Kakemixen kan også brukes alene.
Den smaker helt supert uten at du putter epler, kanel og sukrin på den. Miksen er også fin å bruke til bringebærkake, gulrotkake og mange flere varianter. Spør etter et oppskrifthefte i butikken eller les om dem her.  
Merk:
En av hovedingrediensene i Kakemix er fettredusert mandelmel. Mandelmel er et naturlig produkt og endrer, fra td til annen, farge og malingsgrad. Det betyr at kakemiksen også varierer noe i farge fra produksjon til produksjon. 

Lyst på litt guacamole til tacoen?

 • 21.01.2013, 20:33Kjøper du noengang guacamole når du er i butikken? Sånn ferdig, enkelt og lettvint på boks? En sånn boks fra Santa Maria? Skikkelig enkelt. Sant?

Men har du tenkt over hva som egentlig er i den boksen? Man skulle jo tro at det befant seg en god del avokado oppi der, guacamole lages jo tross alt av avokado, men neida. Dette produktet inneholder 1,5 % avokado når det mildt sagt burde vært over 95%. Produsenten mener at det kommer godt frem på boksen at dette ikke er guacamole, men en dip? 

TV2 hjelper deg tok kontakt med produsenten Santa Maria og fikk dette svaret:
"Dette er en dipp og et snacksprodukt, noe som også går fram av bildet på boksen. Det er ikke meningen at det skal være guacamole", sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria til TV2 Hjelper Deg. Produsenten mener det ikke lar seg gjøre å ha mer avokado i guacamoledippen.  "Hvis man skulle ha frisk avokado i et sånt produkt, så måtte det ha vært et kjøleprodukt. Når det ikke er en kjølevare kan det ikke være friske grønnsaker i det. Vi ønsker ikke å mislede noen med det navnet, men dette er et dipp-produkt, og det er ikke naturlig at det skal være mye avokado i det", sier Siri Eng. (Du kan lese hele artikkelen på Handelsbladet.no)

Neste gang du har lyst på guacamole anbefaler jeg deg å lage den selv. Du trenger:
et par avokado
hvitløk
salt
pepper
litt rømme

Del avokadoen i to, fjern steinen, legg avokadokjøttet i en liten bolle. Bruk en gaffel for knuse avokadokjøttet, knus hvitløken og hiv den oppi, smack oppi litt rømme, og smak til med salt og pepper. Voila! Din egen guacamole! Mye bedre enn den på boks, og med mye mer avokado... Putt gjerne litt sitronsaft i guacamolen så holder den seg grønn litt lenger, avokado mørkner gjerne litt når du har tatt av skallet.

Om du har lyst på litt variasjon kan du putte finhakket rødløk oppi også. Det smaker übergodt!

Unødvendig mat?
Det finnes mye rar mat ute i butikkene. Visste du forresten hva Tine putter i pizzadeigen de selger eller hva Gilde gjør med deres ?fineste skinke?? Det gjorde ikke jeg heller?

Mer info om unyttig og unødvendig mat kan du finne på bloggen "Unødvendig" Den er skrevet av Jon-Frede Engdahl. Jeg ble kjent med ham gjennom designbyrået Uniform da jeg jobbet i Kondomeriet. Jon-Frede har hoppet av designbransjen og er nå medeier i Kolonihagen Abonnement, Kolonihagen Bakeri, Kolonihagen Frogner og Maemo, en gourmetrestaurant i Oslo som kun bruker økologiske råvarer. Jon-Frede skriver bra og er opptatt av økologisk mat. Og slikt blir man glad av ! 

Med hund til Prekestolen

 • 20.01.2013, 19:35


Lysefjorden er utrolig vakker

Jeg hadde kanskje ikke satt meg så mye inn i hvordan det var å gå til Prekestolen. Spesielt ikke med en hund. Skal jeg være ærlig så tenkte jeg at det kom til å bli en "vanlig tur på fjellet", bare med en brattere stigning enn en gjennomsnittlig fjelltur. Jeg hadde lest at Prekestolen ruvet 604 meter over havet og jeg visste at turen tok rundt to timer hver vei. Hva jeg derimot ikke hadde fått med meg var at Prekestolen ligger rundt 3800 meter fra parkeringsplassen. Om man vanligvis bruker to timer på fire kilometer må man være i ekstremt dårlig form. Eventuelt ha veldig, veldig korte ben...

Turen til Prekestolen er ganske bratt. Og litt vanskelig å gå. Min konklusjon er at Uren Luren Himmelturen blir bare barnematen i forhold til Prekestolen. Ihvertfall om man har med seg en 20 kilos Staffordshire Bull Terrier.

Her er litt du bør tenke over om du vil ta turen til Prekestolen med hund:


Andrè og Ferdinand på ferja mellom Stavanger og Tau

1: For å komme deg fra Stavanger til Tau må du ta ferje
Prekestolen ligger ca 20 min med bil fra Tau og for å komme over må du ta en ferje. Å svømme over er neppe å anbefale. Har du en hund som aldri har tatt ferje før kan du risikere å få et lite problem før turen i det hele tatt har begynt: Det går tre forskjellige ferjer mellom Stavanger og Tau, på den første turen vår var det ikke lov å sitte på dekk i bilen (sammen med hunden) og det var ikke lov å ta hunden med opp i salongen. Å la Ferdinand sitte i bilen alene, uten, bur var uaktuelt. (Han har nemlig spist opp blinklys-spaken vår ved et tidligere tilfelle...) Heldigvis kunne vi stå ute, oppe på dekk, på denne ferja. Merk; alle trappene på båten er bratte og trinnene ute på dekk er gjennomsiktige og hullete. Ferdinand syntes det var veldig skummelt til å begynne med, men han fiksa det greit etterhvert. (Ferjeturen hjem gikk glatt, da fikk vi lov til å sitte i bilen og Ferdinand var uansett utslitt)


Etter dette kan det bare gå oppover...

2: For å komme deg opp til Prekestolen må du klatre.
Du slipper å drive med reell fjellklatring, men om du har noen fjellgeiter i familien kommer det garantert ikke til å skade deg. De markedsfører turen til Prekestolen som "fin for barn og voksne med gode sko". Jeg hadde nok ikke tatt med meg et par unger under 6 år på den turen der, nei. De første etappene må klatres på steinblokker som er fra 30 cm til 90 cm høye. Her og der går trappa (som langt fra er noen trapp!) i små fossefall. Joggesko anbefales IKKE. Etter en times tid så tror du kanskje at du er oppe. Men det er du ikke.  Så går du litt til og når du igjen tror du er oppe så er du ikke det da heller. Jeg aner ikke hvor mange skuffa fjes vi så på det siste platået før vi var fremme. Ferdinand lot seg heldigvis ikke stoppe og syntes det var fantastisk gøy å småstresse mellom tyskere, russere, bergensere og andre turister. Up, up and away...


Noen går opp og noen går ned

3: Det er mange mennesker som skal samme veien som deg. Og det er mye folk som skal motsatt vei.
Det er faktisk så mange turister at man går i kø opp fjellet. Har man en hund som ikke er så glad i andre hunder kan det fort oppstå stressende situasjoner om man møter en rival i løypa. Det er passe glatt og trangt om plassen. Heldigvis er Ferdinand blitt en real kjernekar så vi hadde ingen problemer (men vi hørte heftig krangling lenger nede i løypa)


Ferdinand tok seg et bad, med bra utsikt, på toppen av fjellet.

4: Det er langt ned.
Og har man en veldig nysgjerrig hund bør den derfor holdes i bånd. Den bør faktisk holdes i bånd uansett for det er båndtvang til, fra og på fjellet. Det er bratte skråninger, høye stup og ulendt terreng. En hund kan fort løpe lenger ut mot kanten enn den burde så hold den i bånd. Alltid.


En litt kronglete vei, men utsikten på toppen er verdt det

5: Bruk hundesele.
Du vet aldri når du må løfte hunden din opp på en fjellhylle. Ferdinand hadde akkurat så lange bein at han klarte 99 % av turen selv. Den resterende prosenten brukte vi på å heise ham opp, og ned, fjellskråninger.


Godt med mat og en pust i bakken på toppen av fjellet

6: Ta med vann og matpakke
Selv om det er noen fjellvann langs stien kan det gå lang tid mellom hver gang. Ta en matbit når dere er fremme på Prekestolen. Det er lov å ta med en godbit til den firbeinte også!


Så fryktelig trøtt og sliten. Zzzz...

7: Man trenger litt hvile etter en sånn tur
Ferdinand er absolutt ikke vant til å leke klatremus og fjellgeit på en og samme dag. Han var utslitt etter strabasene og fikk sove på fanget mitt på hjemturen (Han var selvsagt festet i bilselen) Dagen etter haltet han på tre bein. Vi trodde først at han hadde fått en forstuing etter en dårlig landing på fjellet, men han var nok heller bare veldig støl... Dag to etter turen var han så god som ny igjen!

Restaurant Daniel, New York

 • 12.01.2013, 23:13

Er du på vei til New York? Kunne du tenkt deg en restaurantopplevelse utenom det vanlige? Reserver et bord på Daniel... Her får du vin og retter av ypperste klasse uten at du trenger å hoppe over shoppingen dagen derpå. Daniel har 3 stjerner i Michelinguiden og er akkurat det du forventer deg. Staselig inngangsparti, hyggelige ansatte og hvite duker så langt øyet ser. At man får bade mat og drikke til en okei pris er toppen av kransekaka. 

Her er noen av rettene som møtte oss da vi besøkte restaurant Daniel i desember 2012: 

Jeg lover... Det smakte like godt som det ser ut som...

Restaurant Per Se, New York

 • 12.01.2013, 22:41

Mat er ikke bare nødvendig som føde. Det er kunst, det er spennende og om man får servert noe annet enn fiskeboller i hvit saus kan det være utrolig inspirerende. All ære til norsk husmannskost (jeg elsker fårikål og kjøttpudding) men når det kommer til smak og opplevelse stiller det seg dessverre litt i skyggen.

En av de råeste matopplevelsene jeg har hatt var på restauranten Per Se i New York. Ikke uten grunn har den 3 stjerner i Michelinguiden, å få et bord er ingen dans på roser, men om alt klaffer så er det vel verdt slitet! Per Se ligger ved Colombus Circle, i 4 etasje på Time Warner Centre. Restauranten er blitt benevt som "New Yorks beste" av The New York Times.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på Per Se, alt fra velkomst til avskjed er så koordinert, så balansert og så nøye gjennomtenkt. Du reiser ikke fra denne plassen med en sur mine. Uansett hvor mye penger du legger igjen.


Pictures: Some are private and some are borrowed from https://plus.google.com/100493866072826029420/photos?hl=nn  

Restaurant Noma, København

 • 12.01.2013, 22:10
Den utrolige restauranten Noma ligger på bryggekanten i København. Noma ble kåret til verdens beste restaurant i april 2010beholdt førsteplassen i 2011, og for å booke bord her bør du være tålmodig. Bordet vårt ble bestilt 1 desember 2010 og vi hadde reservasjon 31. mars 2011. Dette er altså ikke en restaurant man besøker fordi man føler seg litt sulten, det er heller slik at man sulter seg litt før man reiser. Regningen kan slå pusten ut av de fleste, selv om matkjennere mener at Noma er verdt hver krone er jeg sikker på at moren min ikke er enig i at den opplevelsen er vel verdt pengene...

Ettersom Noma er verdenskjent for sin matkunst hadde jeg kameraet klart under størsteparten av måltidet :)

Det synet som møtte oss, og ganen, var følgende:

 


En kort oppsummering av besøket på Noma:

Miljø
Utenfor har Noma en litt trist fremtoning, stemningen inne i restauranten er derimot fantastisk! Akkurat passe intimt, levende lys og passe avstand mellom bordene. Terningkast 5.

Service
Som seg hør og bør var servicenivået på Noma høyt. Alle var smilende, blide og hyggelige! Terningkast 6.

Maten
Alt som ble servert var ypperlig tilberedt. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle spise fritert mose, men etter besøket hos Noma er det ingenting som forundrer meg lenger. Rettene var dog noe merkelige, selv om smakene var gode. Dessverre har jeg spist bedre mat og Noma er ikke en av de beste restaurantene jeg har besøkt.
Terningkast 4.


Sånn alt i alt
Å bestille bord på Noma kan være et mareritt. De åpner for reservasjoner èn dag i måneden, og da for tre måneder frem i tid. Reservasjonene åpner for "hele verden" og nettsiden går ned grunnet for stor trafikk. Et mareritt altså. Men det er håp! Jeg klarte å reservere 5 ulike bord på 10 minutter så mulighetene er der, men det lønner seg å være tålmodig. Vårt bord ble booket 1. desember 2010 og vi hadde reservasjon 31. mars 2011...

Da vi var vel fremme i København hadde taxisjåføren vår litt problemer med å finne frem til Noma, restauranten ligger nemlig litt utenfor allfarvei selv om den befinner seg på havnen i København.

Totalt terningkast for restaurant Noma: 5

Sånn alt i alt kunne vi sikkert reist til Syden for samme beløpet som vi betalte etter kvelden på Noma, men å reise til syden kan man jo gjøre hvert år? Om noen dager legger Pellegrino igjen ut listen over verdens 100 beste restauranter og om Noma beholder førsteplassen er det ingen som vet...


Du kan besøke Noma her: Restaurant Noma

Oppskrift på verdens beste hummersuppe!

 • 01.03.2012, 21:35Skalldyr er aldri feil, jeg er spesielt glad i hummersuppe og kreps. Flaks for meg at kjæresten også hadde lyst på det samme... Vi dekket opp med krabbeklør, reker, kreps og hummersuppe (for ikke å glemme hvitvinen...) Det ble en super kveld og hummerbisquen (eller suppa da!) var så god at jeg gjerne kunne laget den hver dag, en uke i strekk! Ettersom jeg er ganske grei så tenkte jeg å dele oppskriften med dere :)

For å lage verdens beste hummersuppe trenger du:
1 hummer
1 fennikel
3 gulrøtter
3 sjalottløker

1/2 t-skje cajennepepper
2 spiseskjeer tomatpurè
1 t-skje paprikapulver
1 spiseskje olje

1 dl cognac
3,5 dl tørr hvitvin 
0,8 liter vann
5 dl fløte
Kvernet salt og pepper

Slik gjør du det:
Begynn med å dele hummeren og ta ut kjøttet. Knekk av halen, del hodet og rask ut alt kjøttet. Husk å fjerne "paven" (det er en liten magesekk som sitter like bak øynene på krepsen) Ta var på kjøttet i halen til senere. Del opp skallet i litt mindre biter. De skal ikke være for små, men det er greit at alt kommer seg nedi gryta så hakk det opp i grove biter. Bruk en skarp kniv og pass på fingrene!

Grovhakk gulrøttene, fennikelen og sjalottløken. Ha en god gryte eller dyp stekepanne og varm opp oljen før du legger oppi hummerskallet og grønnsakene. Ta oppi tomatpureen, paprikapulveret og cajennepepper. La det frese rundt i gryta/panna et par minutter. Vær flink til å røre så det ikke brenner seg. 
Hell oppi cognacen og sett fyr på den med en fyrstikk. (Ikke brenn deg!) Rist på gryta til flammen dør. Hell oppi vann, hvitvin og fløte. La det småputre på ovnen i litt over en time. Det ser ikke så lekkert ut til å begynne med, men jeg lover at det blir digg til slutt!! 

Etter at suppen har kokt lenge nok, så siler du den og smaker til det hele med salt og pepper. Kutt opp hummerhalen i passende biter og legg de i bunnen av skålene du skal servere suppen i. Hell suppen over slik at bitene varmes opp på vei til bordet. Om du bare skal lage en liten forrett holder disse ingrediensene akkurat til 6 personer. (Personlig ville jeg triplet oppskriften så jeg var sikker på at det ble en skvett igjen til dagen etter) :p

Bon apetite!(Dette bildet er lånt fra gjesten vår, Marianne. Hun la det ut på Facebook og jeg knabbet det fordi jeg glemte å ta bilder selv. Takk Marianne!) ;)

Klar for første etappe i Argentina

 • 26.05.2011, 20:32

Første etappe er en "Super spesial", den er drøyt 3 km lang og startet kl 15:05 lokaltid.

Ettersom de snur rekkefølgen på bilene starter ikke Petter før nærmere halv seks. Nå går de gjennom bilen en siste gang før vi er klare for første etappe i Rally Argentina.

Jeg reiser til Argentina i morgen!!

 • 24.05.2011, 15:30

Eller, jeg håper ihvertfall at jeg reiser i morgen... Denne askeskyen fra Island legger en viss demper på reisefeberen, men jeg har en god magefølelse så jeg håper at asken forsvinner i løpet av natta :)

Nå er vi nemlig klare for rally!! Jeg fikk denne pressemeldingen fra Team Solberg og det kan se ut til å bli en spennende helg i Cordoba, Argentina:

"Rally Argentina arrangeres i Villa Carlos Paz, nord for Buenos Aires og like ved Cordoba. 18 fartsprøver venter, inkludert en helt ny super spesial som kjøres torsdag kveld midt i Carlos Paz.

Det kjøres på grus i Argentina, men i år har arrangøren valgt å legge inn enkelte partier med asfalt i noen av prøvene. Første prøve søndag morgen er på hele 48km, og den lengste fartsetappen så langt i årets VM. Rally Argentina avsluttes med en Power Stage som sendes live på TV.

Etter tredje plassen på Sardinia, ligger Petter Solberg nå på en femte plass totalt i VM. ? Det hadde vært helt topp om vi kunne fulgt opp tredjeplassen på Sardinia med en plass på pallen i Argentina også, sier Petter Solberg. ? Vi har vært en dag og testet før dette løpet, og er godt foreberedt, så det skal absolutt være mulig. Jeg liker også prøvene i Argentina veldig godt, og det skal bli spennende og se hvordan det blir med de lange asfalt partiene som er på et par av prøvene.

Rally Argentina starter med en super spesial torsdag kveld.
Tidsforskjellen er norsk tid ?5 timer."


Jeg gleder meg til å reise, men så var det denne askeskyen da... Flyet går i morgen formiddag og første stopp er London. Vi flyr videre til Madrid for så å fly derfra til Cordoba, Argentina. Kryss fingrene for at jeg får reist da!?? :)

Deilig Panna Cotta

 • 08.12.2010, 13:54Jeg simpelten elsker Panna Cotta! Det er enkelt og lage og smaker fantastisk godt. Om du har lyst til å spise noe annet enn bare riskrem i jula kan jeg anbefale deg å teste ut denne italienske nydeligheten ;)


Dette trenger du:
4 ½ stk gelatinplater
2 stk vaniljestang
7 ½ dl kremfløte
2 ½ dl sukker

Frosne bringebær og litt sukker evt kun pasjonsfrukt (best!)

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
2. Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, kjøl i vannbad og ta ut vaniljestangen. Rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering. Etter at blandingen har kjølnet og stivnet legger du på frosne bringerbær, rørte jordbår (så det blir en saus) eller innmaten fra seks pasjonsfrukter.

Jeg synes pasjonsfrukt er best fordi den syrlig smaken gjør seg veldig godt med den søte fløtepuddingen... Yummi!


Paris, kjærlighetens by!

 • 30.05.2010, 18:21

Jeg har nettopp vært en ukes tid i Paris sammen med kjæresten min. Etter å ha hørt så mye bra om Frankrike måtte jeg bare teste det ut selv også.

Lovte meg selv å ikke shoppe noe ettersom det blir en tur til California i sommer også. Men etter å ha trasket litt rundt i gatene fant jeg fort ut at null shopping ble helt umulig...

Her kan dere se noen av høydepunktene fra min tur til Paris...


En fantastisk gate i en fantastisk by!! :)


Jeg elsker kaker og i Paris var det mange av dem....


Foran Notre Dame. Visste du at de brukte 200 år på å få den kirken ferdig??


Elsker sushi :)


Vi klarte å spise opp alt sammen... Yum yum...


Gøy i gangen på hotellet


Triumfbuen


Utsikten fra Eiffeltårnet by night...


Utsikten fra Eiffeltårnet by night...


Måtte jo bare knipse dette bildet. Det er fra en kunstutstilling ;)


Et lite bilde fra badet på hotellet vårt


Pigalle er Paris`s svar på Red Light District.
Det berømte Moulin Rouge ligger i Pigalle


Lois Vuitton hadde stengt for kvelden men jeg fikk et bilde utenfra da :)


Oppsummert: Jeg anbefaler alle kjærester å ta seg en tur til Paris. Men for guds skyld; husk gode sko!! Vi gikk ca åtte timer om dagen. Og når det er varmt blir det ekstra varmt i skoene :)

Savner Miami, Bahamas og New York!!

 • 21.07.2009, 12:07

Vi planlegger å reise til vestkysten av USA når høsten setter inn... I fjor sommer var vi på østkysten og besøkte New York, Bahamas, Miami og Orlando. (Før vi reiste tilbake til New York)

Herregud, det var en ferie jeg kommer til å huske hele livet! Og nå har jeg så lyst til å reise tilbake igjen. Men det er jo litt dumt også. Bedre å se Los Angeles, Hollywood og Las Vegas kanskje...?

Valgets kval.....

dsc00321
På stranden i Bahamas... sukk...


dsc00200
I love trees.... ;) Palmer på Bahamas. Love it, just love it...


dsc00517
På Miami Beach og leser fagstoff... Kremt...

ferie
dsc00817
En liten tur innom Ole Brumm og Disneyland måtte jo til :)

dsc00062
Jurassic Park eksisterer ennå i New York ;)Kjersti - OuiOui

Jeg er utdannet sexolog og gründer av ouioui.no. Jeg gir råd, veiledning og informasjon om hvordan nordmenn kan øke nytelsen og opplevelsen i seksuallive og jeg svarer på spørsmål som omfatter trender og utvikling i kvinner og menns seksualitet.

Search

Bloggdesign