Er det ok at Google Maps blir enda smartere?


Google Maps oppdateres gradvis med ny funksjonalitet
 

Nå oppdateres Google Maps med en funksjonalitet som husker alle steder du har besøkt. Besøkte du et museum da du var på ferie, eller snublet du over en bra pub? Fra og med nå vil Google “hjelpe deg med å huske” stedene du har vært.

De ruller gradvis ut en ny timeline funksjonalitet som gir deg oversikt over steder du har besøkt på en gitt dag, måned eller år. Tidslinjen visualiserer turer du har tatt og du får et glimt av steder du har tilbragt tid. Bruker du Google Photos i tillegg vil disse vises sammen med tidslinjen for å hjelpe deg med mimringen.
 


Illustrasjonsbilde fra Google

Illustrasjonsbilde fra Google

Google skriver at tidslinjen din er privat*, og kun synlig for deg. I tillegg kan du kontrollere lokasjonene du ønsker å lagre. Det betyr at du kan slette dager eller full historikk når du vil. Du kan redigere steder som dukker opp på tidslinjen, i tillegg til å fjerne / slette spesifikke lokasjoner, du kan navngi steder du besøker ofte som “hjemme” eller “hos moder`n”. Disse stedene vil da dukke opp automatisk på Google Maps når du er logget inn.

Du kan sjekke tidslinnjen din på desktop eller på Android dingser om du har valt inn funksjonaliteten “Location History” på Google. (Det er den samme funksjonaliteten kan gi deg trafikkinformasjon eller påminnelser om hvor du har parkert bilen) Forrige måned oppdaterte Google “Min konto” slik at du kan administrere “Location History” og andre Google instillinger på samme sted.

Fra før vet vi jo at Google lagrer alt du søker etter. På denne måten forbedrer de algoritmen og kan selge deg relevant reklame. Med den nye funksjonaliteten tar de steget videre med å vise deg lokasjonstrackingen de gjør. I og for seg er dette data de allerede innhenter om du er pålogget med Google kontoen din, men nå tilgjengeliggjør de den for brukerne også. 

Så. Hva tenker du? Kommer du til å la Google vise deg tidslinjen på steder du besøker eller synes du er blir hakket for mye informasjon?

 

*Husk at amerikansk personvernlovgivning ikke er det samme som den norske. I Norge har vi strengere regler for personverninnsyn enn i USA. 
Innholdet i dette innlegget er hentet fra Google

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg