hits
20.05.2015

Griser i stamp - Kvikk Lunsj kake



Etter jeg s bilder av "pigs in mud cakes" p nettet ble jeg inspirert og fikk lyst til lage en Kvikk Lunsj kake selv. Men man kan jo ikke bare lage kaker snn i hytt og gevr s jeg har ventet p en anledning. P selveste nasjonaldagen tenkte jeg at griser i sle mtte vre innafor og jeg skred til verket. Det var ikke s vanskelig som jeg hadde trodd p forhnd, men det tok jo litt tid.


Lyst til prve du ogs?
Jeg brukte sjokoladekake, sammen med bringebrmousse og friske bringebr. P toppen hadde jeg en "melkesjokoladesmrostekrem" som jeg helt sikkert kommer til lage flere ganger. Den var supergod! Jeg brukte 11 pakker med KvikkLunsj. Grisene laget jeg av marshmallowfondant og konditorfarge.

Kaken kan helt sikkert varieres i det uendelige, og sjokoladen rundt og p toppen redder utseendet p kaken s det er nesten umulig ikke bli fornyd med utseendet ihvertfall.

Her er oppskriften og fremgangsmten jeg brukte:

Begynn med bringebrmoussen.
Den trenger avkjles et par timer i kjleskapet for stivne s like greit starte med den.

Du trenger:
350 gram bringebr
80 gram sukker
5 gelatinplater
5 dl kremflte
2 ss sitronsaft

Legg gelatinen i kaldt vann i minimum fem minutter.
Kok opp bringebrene sammen med sukkeret. La det koke 3-4 minutter fr du bruker en stavmikser. Sil av bringebrblandingen s du unngr steinene i moussen. Rr inn sitronsaften og gelatinen. Sett blandingen i kjleskapet mens du pisker opp kremen. Ikke pisk den for lenge, du vil ikke at det blir til smr... Sett kremen i kjleskapet til bringebrblandingen har kjlnet (men ikke stivnet!) Nr bringebrblandingen er avkjlt blander du den pent inn i kremen. Vr nye s du unngr geltatinklumper i den ferdige moussen. Sett blandingen tilbake i kjleskapet og la den st til du skal pynte kaken.

Sjokoladekaken lager du slik:

Du trenger:
60 gram mrk sjokolade
0,5 dl kakao
1,1 dl vann
1,5 dl seterrmme
150 gram smr
2,5 dl sukker
3 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

Sett ovnen p 180 grader og smr to springformer p ca 20 cm i diameter.

Hakk sjokoladen og bland inn kakaoen. Kok opp vannet og hell det over sjokoalden. Pisk til sjokoladen er smeltet. S pisker du inn rmme og setter blandingen til side.

Etterp pisker du det romtempererte smret sammen med sukkeret. Pisk det hvitt og luftig. Pisk inn eggene og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. S blander du inn sjokoladen og fordeler i de to formene. Stekes i 20 minutter eller til kaken(e) er gjennomstekt. Avkjl og ta ut av formene.

Nr kakene er kalde deler du begge i to p langs. Legg kake, bringebrmousse og ferske bringebr lagvis p et fat. Avslutt med et kakelag p toppen. Del Kvikk Lunsj sjokoladene i to og to (det er enklere, og penere, feste to og to stenger til kaken, enn om du brekker de alle i fra hverandre), fordel de rundt kaken og fest med et pent bnd.

S lager du sjokoladekremen som skal vre "gjrmebadet" til grisene.

Du trenger:
250 gram smr
200 gram melis
200 gram melkesjokolade
30 gram kakao
100 gram kremost
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeessens

Bland smret, melis, sitronsaften og vaniljeessensen i en kjkkenmaskin og pisk til det blir hvitt. Smelt sjokoladen over vannbad, rr inn kakaoen og rr det sammen med smrblandingen. Pisk inn kremosten til slutt, pass p at du ikke pisker for lenge for blandingen kan skille seg. Fordel sjokoladekremen over toppen av kaken og pynt med griser. Om du ikke orker lage grisene kan du pynte med nonstop, br eller noe annet i stedet.

Iselin Rene

21.05.2015 kl. 09:37
S stilig :)

Ane Benedicte

24.05.2015 kl. 21:17
Denne har jeg sett tidligere, den er jo bare fantastisk st :-)

kathleen

28.03.2018 kl. 15:06
Kan denne fryses?
Kjersti - Tenke seg til

Jeg har nok sjelden begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser s har beskt endel restauranter de siste rene.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign