15.02.2015

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskl




Begynn med lage sjokoladesklene. De kan gjerne lages et par dager i forveien og oppbevares i kjleskap til desserten skal serveres. Merk; lag pasjonsfruktmoussen samme dag som den skal serveres, bde smak og konsisens er bedre p dag 1.

Det er forholdvsis enkelt lage sjokoladeskler s lenge du tar noen forholdsregler... Jeg har forskt meg litt frem og har kommet frem til at vannballonger har best form, men de er skjrere enn vanlige ballonger. Det kan fort by p noen utfordringer...

Dette trenger du:
Sjokolade (jeg brukte mrk sjokolade)
Vannballonger
Formfett
2 dl Pasjonsfruktpur (jeg fant i frysedisken p Ultra)
4 egg
110 gram sukker
2,5 dl kremflte
6 plater gelatin

Denne oppskriften holder til 10 personer. Jeg har med vilje utelatt mengde sjokolade og antall ballonger fra oppskriften. Det betyr at om du er god, evt har flaks, trenger du bare 10 ballonger og 300 gram sjokolade til 10 personer. Jeg pleier bruke samme mengde til 6 personer og da har jeg alltid noen "ikke s veldig perfekte" sjokoladeskler stende igjen i kjleskapet.

Dagen fr servering:
Bls opp vannballongene til nsket strrelse. Jo likere jo bedre. Dypp de i smeltet sjokolade og sett de p et brett som du plasserer i kjleskapet. Smr inn ballongene med formfett s de slipper lettere. Nr sjokoladen er stiv, lager du et lite hull og slipper luften forsiktig ut av ballongen. Om ballongen sitter fast i bunnen og lager hull kan dette tettes med litt mer smeltet sjokolade i etterkant. Av penbare grunner anbefaler jeg lage flere sjokoladeformer enn du trenger, og vr forsiktig s ikke sjokoladen er for varm. (Den br uansett ikke holde mer enn rundt 40 grader nr den smeltes, men er man ivrig gr det gjerne litt fort i svingene. Tro meg; du vil ikke at ballongen sprekker i skla med smeltet sjokolade...)



Samme dag som desserten skal serveres lager du desserten ferdig.

Start med pasjonsfruktmoussen:
4 plater gelatin, legges i en skl med kaldt vann
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rr inn gelatinen. La det avkjles mens du lager resten.

2,5 dl flte piskes til krem og settes til side (i kjleskap)

2 eggehviter og 50 gram sukker piskes stivt (til marengs) og settes til side i kjleskap.

2 eggeplommer og 60 gram sukker piskes til eggedosis.

Nr pasjonsfruktpureen har ndd romtemperatur vender du denne i eggedosisen. Ta pasjonseggedosisen og vend dette i kremen fr du til slutt vender hele sulamitten opp i marengsen.

Ta moussen i en sprytepose og fyll i sjokoladesklene. (Det er viktig at du ikke lager "topper" p moussen om du vil at gelelokket skal se bra ut) Sett sjokoladesklene kaldt slik at moussen stivner.

S lager du gellokket:
2 plater gelatin legges i en skl med vann.
1 dl pasjonsfruktpure kokes opp med litt sukker. Rr inn gelatinen og kjl ned. Nr geleen er romstemperert heller du denne forsiktig p toppen av moussen i sjokoladesklene. La st kaldt til servering.

Pynt s etter eget forgodtbefinnende og gjr deg klar til motta applausen fra middagsgjestene...



P jakt etter noe godt til?
Dette er overhodet ikke ment som alkoholreklame, men jeg synes det er vanskelig finne gode dessertviner. P Vinmonopolet anbefalte de meg denne. Den sprudler, smaker markjordbr og passet kjempegodt til pasjonsfruktmousse og sjokolade. Og for frste gang i historien ville gjestene (og jeg!) ha litt mer dessertvin etter glasset var tomt s neste gang blir det definitivt to flasker av denne.






Egeo

15.02.2015 kl. 21:44
det s nydelig ut <3 Takk for super oppskrift.

Kjersti - Tenke seg til

15.02.2015 kl. 21:54
Egeo: Takk for det og vr s god. Har laget den noen ganger og den blir alltid tatt godt i mot :)

Iselin Rene

15.02.2015 kl. 22:00
det s herlig ut :)
Kjersti - Tenke seg til

stfoldjente som sjelden har begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits