11.07.2014

Hvit sjokolademousse med et smell



Hvit sjokolademousse smaker utrolig godt og denne desserten er litt morsom i tillegg. Husker du godteriet som knaser, popper og smalt nr man tok det i munnen? "Popping candy" kalte vi det, og det er en av ingrediensene i toppingen, noe som har en tendens til overraske gjeste en smule...

For lage hvit sjokolademousse til 4 personer trenger du:
1,25 dl helmelk
45 gr sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
1,5 plater gelatin
75 gr hvit sjokolade
1,5 dl kremflte

Topping:
15 gr Rice Crispies
20gr mrk sjokolade
1 ss Popping Candy


Slik gjr du det:

Begynn med toppingen
Smelt den mrke sjokoladen i vannbad: Sett en liten kjele i en strre kjelle med kokende vann. Ta sjokoladen oppi den lille kjelen og rr rundt til sjokoladen er helt smeltet. Pass p at du ikke fr vann oppi sjokoladen og at sjokoladen ikke fr for hy temperatur. Blir den for varm blir den delagt... Bland sammen den smeltede sjokoladen med rice crispies og popping candy. Klem det ut over et bakepapir og la det stivne (sett det gjerne i kjleskapet)

Lag sjokolademoussen
1: Legg gleatinen i blt i kaldt vann.
2: Kok en saus av eggeplommer, 20 grem sukker og melk: Varm melken til kokepunktet. Legg eggeplommene og sukkeret i en bolle, hell melken over. Helt alt tilbake i kjelen og varm opp til det begynner tykne. Det m ikke koke! Om det begynner koke vil det skille seg og det vil man ikke...
3: Klem vannet av gelatinen og rr den inn i den varme sausen.
4: Hakk den hvite sjokoladen i biter og rr den inn i sausen.
5: Sett sausen til kjling (men pass p s den ikke stivner!)

6: Pisk kremflten til slapp krem og rr den inn i den avkjlte sausen.
7: Pisk eggehviter og tilsett resten av sukkeret (25gr) litt etter litt. Du trenger ikke stivpiske eggehvitene, rren skal vre litt blank og blt. Bland eggehvitene inn i rren
8: Fyll i porsjonsglass og sett kaldt i 3-5 timer.

Fr servering knekker du opp biter av den kule, krnsy sjokoladetoppingen og legger i glassene.

Kjersti - Tenke seg til

stfoldjente som sjelden har begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits