Hvit sjokolademousse med et smell

Hvit sjokolademousse smaker utrolig godt og denne desserten er litt morsom i tillegg. Husker du godteriet som knaser, popper og smalt når man tok det i munnen? “Popping candy” kalte vi det, og det er en av ingrediensene i toppingen, noe som har en tendens til å overraske gjeste en smule… 

For å lage hvit sjokolademousse til 4 personer trenger du:
1,25 dl helmelk
45 gr sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
1,5 plater gelatin
75 gr hvit sjokolade
1,5 dl kremfløte 

Topping:
15 gr Rice Crispies
20gr mørk sjokolade
1 ss Popping Candy 


Slik gjør du det:

Begynn med toppingen
Smelt den mørke sjokoladen i vannbad: Sett en liten kjele i en større kjelle med kokende vann. Ta sjokoladen oppi den lille kjelen og rør rundt til sjokoladen er helt smeltet. Pass på at du ikke får vann oppi sjokoladen og at sjokoladen ikke får for høy temperatur. Blir den for varm blir den ødelagt… Bland sammen den smeltede sjokoladen med rice crispies og popping candy. Klem det ut over et bakepapir og la det stivne (sett det gjerne i kjøleskapet)

Lag sjokolademoussen
1: Legg gleatinen i bløt i kaldt vann.
2: Kok en saus av eggeplommer, 20 grem sukker og melk: Varm melken til kokepunktet. Legg eggeplommene og sukkeret i en bolle, hell melken over. Helt alt tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. Det må ikke koke! Om det begynner å koke vil det skille seg og det vil man ikke…
3: Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sausen.
4: Hakk den hvite sjokoladen i biter og rør den inn i sausen. 
5: Sett sausen til kjøling (men pass på så den ikke stivner!)

6: Pisk kremfløten til slapp krem og rør den inn i den avkjølte sausen.
7: Pisk eggehviter og tilsett resten av sukkeret (25gr) litt etter litt. Du trenger ikke å stivpiske eggehvitene, røren skal være litt blank og bløt. Bland eggehvitene inn i røren
8: Fyll i porsjonsglass og sett kaldt i 3-5 timer.

Før servering knekker du opp biter av den kule, krønsy sjokoladetoppingen og legger i glassene.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg