08.07.2013

Uncle Jacks Steakhouse, New York

Kobe er fra Japan. Alltid. Spiser du biff "Kobe style" er det ikke skikkelig Kobe. Bare nevner det... Skal man spise biff s skal man gjre det skikkelig.

Vi fant Uncle Jacks ganske s tilfeldig.
Planen var egentlig ta en fest i Meatpacking District i New York, men vi ble stende i k og s var vi s innmari sultne... Ettersom vi har nringsvett tenkte vi "la oss spise mat frst, og s gr vi ut etterp". Som sagt s gjort. Men hvor skulle vi spise?

Trikset var stoppe frste taxi, forklare at vi "var veldig sultne og trengte noe "skikkelig mat". N.
Kanskje han kunne kjre oss til et sted ikke altfor langt unna?" Vi skulle jo tross alt tilbake til samme sted etter mltidet var fortrt. Joda, den snille mannen i den gule bilen kunne kjre oss til en nrliggende restaurant som var pen. Ikke noe problem. Og vips! S var vi p Uncle Jacks Steakhouse. Heldigvis hadde de et ledig bord ogs.


Det viste seg at de hadde peiling p biff p denne restauranten.
Alt kjtt som serveres er personlig valgt ut av eieren, William Degel. Det blir oppbevart i egne beholdere slik at det ikke serveres fr det er 21-28 dager gammelt. Da er kjttet mrest og p sitt beste nr det kommer til smak. Uncle Jacks har ogs Kobe biff p menyen. Kobe er biff fra den svarte Tajima-ushi rasen av Wagyu storfe, de er alet opp etter strenge tradisjoner i Kobe i Japan. Kobe biff er velkjent for sin smak, mrhet og fettfattige, marmorerte textur. Storfeet er faktisk massert med Sake (risvin) hele livet... Ikke rart biffen koster litt mer enn en gjennomsnitts ytrefilet fra Norge.

Interiret p Uncle Jacks er lunt og hyggelig
New York er en stor by. Uansett hvor mye rdvin man har drukket blir ikke verden noe mindre... "This is a knife" Jepp, det er det jammen. Eller machete... Man trenger godt verkty nr man skal kutte biff. Ettersom vi var helt pne for hva vi skulle spise lot vi servitren velge for oss. Han mente en t-bone steak ville passe midt i blinken til vre sultne mager. Det morsomme var at vi fikk en biff p deling. Amerikanske t-bone steaks er nemlig ikke sm pinglebiffer som de man finner i frysedisken p Ultra...


Kjttet vrt ble servert med mashed potatoes, eller potetstappe om du vil.
Vi hadde bestilt en potetstappe med spinat og en potetstappe med hvitlk selv om servitren insisterte p at det holdt med en porsjon p deling. Det eneste vre norske ganer savnet under det magiske mltidet var saus. P Uncle Jacks serveres det meste kjttet kun med sin egen stekekraft. Den er smakfull, men p langt nr s god som en digg saus. Vurderer ta med en liten klunk bernaise p innerlomma neste gang vi skal dit. For det er klart vi skal tilbake igjen. Og da er det Kobe som str p menyen...

Det hrer med til historien at vi aldri kom oss p byen den kvelden. Vi var altfor mette, det hadde holdt lenge med kun n porsjon stappe nr kjttstykket er s stort at du kan bruke det som paraply.

Du finner Uncle Jacks tre steder i New York:
Bayside, 39-40 Bell Blvd. Bayside, NY 11361
Westside, 440 Ninth Avenue, New York, NY 10001
Midtown, 44 West 56th St. New York, NY 10019

Til info:
Det finnes mange restauranter som serverer biff "Kobe style", det er biff fra kryssede Wagyu og Angus. Det er diskutert om ikke det kjttet er minst like bra som Kobe, det er ogs massert med Sake, men saken er at disse dyrene er oppvokst p korn og annet gress enn de tradisjonsrike Wagyue dyrene. Hos Uncle Jacks serverer de uansett tradisjonsrik Kobe.


Milj
Jacks er et hyggelig sted. Enkelt og greit.
Terningkast 4.

Service
Alle smiler og er hyggelige, og de har skikkelig peiling p kjtt. La de ansatte ta seg av bestilingen s er du garantert en heftig biffopplevelse.
Terningkast 5.

Maten
Biffen smeltet p tungen. Bokstvelig talt.
Terningkast 5.

Snn alt i alt
Oppsummeringen etter mltidet p Jacks var at vi skulle tilbake igjen. Og det har vi vrt. Da spise vi Kobe og det besket var like bra som dette.
Totalt terningkast for Jacks Steakhouse: 5

Kjersti - Tenke seg til

stfoldjente som sjelden har begge beina plantet til jorden. Jeg elsker reise. Er ogs mer enn gjennomsnittet interessert i dingser og gode smaksopplevelser.

Kontakt meg gjerne p antonsenkjersti@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits