hits

Lyst på litt guacamole til tacoen?

  • 21.01.2013, 20:33



Kjøper du noengang guacamole når du er i butikken? Sånn ferdig, enkelt og lettvint på boks? En sånn boks fra Santa Maria? Skikkelig enkelt. Sant?

Men har du tenkt over hva som egentlig er i den boksen? Man skulle jo tro at det befant seg en god del avokado oppi der, guacamole lages jo tross alt av avokado, men neida. Dette produktet inneholder 1,5 % avokado når det mildt sagt burde vært over 95%. Produsenten mener at det kommer godt frem på boksen at dette ikke er guacamole, men en dip? 

TV2 hjelper deg tok kontakt med produsenten Santa Maria og fikk dette svaret:
"Dette er en dipp og et snacksprodukt, noe som også går fram av bildet på boksen. Det er ikke meningen at det skal være guacamole", sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria til TV2 Hjelper Deg. Produsenten mener det ikke lar seg gjøre å ha mer avokado i guacamoledippen.  "Hvis man skulle ha frisk avokado i et sånt produkt, så måtte det ha vært et kjøleprodukt. Når det ikke er en kjølevare kan det ikke være friske grønnsaker i det. Vi ønsker ikke å mislede noen med det navnet, men dette er et dipp-produkt, og det er ikke naturlig at det skal være mye avokado i det", sier Siri Eng. (Du kan lese hele artikkelen på Handelsbladet.no)

Neste gang du har lyst på guacamole anbefaler jeg deg å lage den selv. 



Du trenger:
et par avokado
hvitløk
salt
pepper
litt rømme

Del avokadoen i to, fjern steinen, legg avokadokjøttet i en liten bolle. Bruk en gaffel for knuse avokadokjøttet, knus hvitløken og hiv den oppi, smack oppi litt rømme, og smak til med salt og pepper. Voila! Din egen guacamole! Mye bedre enn den på boks, og med mye mer avokado... Putt gjerne litt sitronsaft i guacamolen så holder den seg grønn litt lenger, avokado mørkner gjerne litt når du har tatt av skallet.

Om du har lyst på litt variasjon kan du putte finhakket rødløk oppi også. Det smaker übergodt!

Unødvendig mat?
Det finnes mye rar mat ute i butikkene. Visste du forresten hva Tine putter i pizzadeigen de selger eller hva Gilde gjør med deres ?fineste skinke?? Det gjorde ikke jeg heller?

Mer info om unyttig og unødvendig mat kan du finne på bloggen "Unødvendig" Den er skrevet av Jon-Frede Engdahl. Jeg ble kjent med ham gjennom designbyrået Uniform da jeg jobbet i Kondomeriet. Jon-Frede har hoppet av designbransjen og er nå medeier i Kolonihagen Abonnement, Kolonihagen Bakeri, Kolonihagen Frogner og Maemo, en gourmetrestaurant i Oslo som kun bruker økologiske råvarer. Jon-Frede skriver bra og er opptatt av økologisk mat. Og slikt blir man glad av ! 

Kjersti - OuiOui

Jeg er utdannet sexolog og gründer av ouioui.no. Jeg gir råd, veiledning og informasjon om hvordan nordmenn kan øke nytelsen og opplevelsen i seksuallive og jeg svarer på spørsmål som omfatter trender og utvikling i kvinner og menns seksualitet.

Search

Bloggdesign